USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Сподіваюсь, що традицію будівництва футбольних полів продовжить держава», – Ігор Палиця

26 Вересня 2021 18:33
«Я дуже хотів би, щоб крім меценатів та благодійних фондів, над будівництвом футбольних полів зі штучним покриттям починала працювати ще й держава», – наголошує лідер політичної партії «ЗА Майбутнє», народний депутат Ігор Палиця.

Про це він заявив під час прес-підходу у межах наймасштабнішого футбольного турніру в Україні «Кубок єднання-2021», присвяченого 10-річчю Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Спортивне дійство відбувалося 25-26 вересня на стадіоні «Авангард» у Луцьку.

«Я дуже сподіваюся, що традицію будівництва футбольних полів зі штучним покриттям та спортивних майданчиків на базі навчальних закладів обласного центру й не тільки буде продовжувати держава за державні гроші. Ми зробили у кожні школі Луцька футбольний майданчик зі штучним покриттям. Тому я дуже хотів би, щоб крім меценатів та благодійних фондів, починала працювати ще й держава. Бо за приватні кошти всього зробити неможливо», – зазначив народний обранець.
Читати ще: «Пенальті – це лотерея»: у Луцьку нагородили переможців футбольного турніру «Кубок єднання – 2021»

Як додала голова Волинської обласної організації політичної партії «ЗА Майбутнє», народна депутатка України Ірина Констанкевич, досвід роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом», що передбачає оздоровлення дітей через спорт, триває десятиліття.

«Фонд облаштовував футбольні поля зі штучним покриттям не лише у Луцьку, а й побудував свого роду унікальне футбольне поле у Камені-Каширському, а також в усіх найбільших громадах. І це були не лише міні-футбольні поля, а й спортивні майданчики для серйозних змагань. Ця інфраструктура вже є у районах. І тепер стоїть питання її активного освоєння та врахування соціального аспекту. Фонд зробив для цього дуже багато», – наголосила обраниця народу.
Водночас Ігор Палиця додав, що, попри те, що не є фанатом футболу, заряджається азартом та позитивними емоціями, коли спостерігає, як грають ті, хто його любить.

«Діти отримали купу емоцій, задоволення, тому я вважаю, що ідея організації футбольного турніру «Кубок єднання-2021» була правильною. Наступного року будемо проводити «Кубок єднання-2022» у цю ж пору. У змаганнях візьмуть участь дві категорії учасників – сьогоднішні й ті, що виростуть до наступного року», – поділився планами на наступний рік народний депутат.

Він додав, що у найближчих планах – подальша реконструкція луцького стадіону «Авангард», утім зауважив, що «на все потрібні кошти оскільки без грошей не відбувається нічого».

Читати ще: «Крім футболу буде ще й баскетбол», – Ігор Палиця про наступний етап розвитку спорту на Волині

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом» Катерина Шкльода зауважила, що футбольним турніром «Кубок єдності-2021» розвиток спорту та втілення соціальних проектів Фонду не обмежується:

«Паралельно у нас є й інклюзивні проекти, що передбачають роботу з дітками з інвалідністю та інтеграцію їх у суспільство; малозабезпеченими сім’ями; дітьми з незахищених категорій населення та дитячими будинками. Крім цього ми співпрацюємо з усіма федераціями спорту в Луцьку – це і художня гімнастика, і ММА, і бойовий гопак тощо».
Нагадаємо, розвиток спорту на Волині – один із пріоритетних напрямків роботи Фонду Ігоря Палиці «Тільки Разом». «Футбольне поле в кожну луцьку школу» – проект Фонду, спрямований на популяризацію спорту серед школярів.Майже впродовж десятиліття освітні заклади міста отримали сучасні міні-футбольні поля зі штучним покриттям.

Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus