USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Суд зобов’язав ТВК визнати, що Романюк – порушник

22 Жовтня 2010 15:08
Львівський апеляційний суд скасував рішення Волинського окружного адміністративного суду у так званій справі «листів щастя» Миколи Романюка.

Про це повідомив представник кандидата на посаду міського голови Володимира Бондаря Владислав Стемковський.

Нагадаємо, Луцька ТВК 16 жовтня відхилила скаргу кандидата Володимира Бондаря щодо незаконної агітації Миколою Романюком. Бондар не погодився – і оскаржив дії ТВК в адміністративному суді.

Володимир Бондар наполягав, що листи, які прийшли у жовтні до тисяч лучан від Миколи Романюка – незаконна агітація. На них не було зазначено вихідних даних: друкарні, тиражу, дати виготовлення. До того ж їх надсилали раніше, ніж був створений передвиборчий фонд Романюка. А фінансування агітації грошима не з фонду – порушення, бо ставить в нерівні умови кандидатів.

Проте члени виборчої комісії не погодилися з цим і не визнали порушень за Миколою Романюком. Після чого Бондар подав позов на такі дії ТВК до Волинського окружного адміністративного суду. Коли цей позов суд відхилив, Бондар сказав, що це необ’єктивно – і подав апеляцію до Львівського апеляційного адміністративного суду.

І ось 22 жовтня апеляційний суд скасував рішення волинського суду.

Окрім того, апеляційний суд у сьогоднішньому рішенні скасував рішення луцької ТВК від 16 жовтня і зобов’язав комісію повторно розглянути порушення Миколи Романюка, зафіксовані скаржником і подані на розгляд до комісії.

Зауважимо, що згідно зі статтею 90 «Закону про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів» якщо суд визнає рішення відповідної виборчої комісії протиправним… то «виборча комісія не може прийняти рішення, яке по суті повторює рішення, визнане судом протиправним».

Нагадаємо, попереднього разу комісія вирішила визнати дії Романюка "такими, що відповідають вимогам законодавства та не порушують виборчі права та законні інтереси суб’єктів виборчого процесу", а також "відмовити в задоволенні вимоги суб’єкта звернення щодо оголошення попередження Романюку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Антиянек Показати IP 22 Жовтня 2010 16:24
Геть Романюка!
Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 16:50
Не придерайтеся до Романюка. Мером буде Токарський.
... до Міля Показати IP 22 Жовтня 2010 19:27
хто такий Токарський? перший раз про такого від тебе чую! :))))))))
Уважний Показати IP 22 Жовтня 2010 17:52
Копію судового документу у студію! Романюк відхрещується від агітації http://vip.volyn.ua/news/romanyuk-borotimetsya-z-psevdop-arom-v-dmovoyu-v-d-ag-tmater-al-v
))) до Уважний Показати IP 23 Жовтня 2010 16:31
поздно ;-)))
Cool Показати IP 22 Жовтня 2010 23:36
Стемковський красавчег!
Дострибок Показати IP 23 Жовтня 2010 12:16
Ото не треба бігти поперед батька в пекло! Хіба для одних закони писані, а для інших - ні??? Всі бояться проти Романюка висунутись. Хоч один Бондар зважився!
Татусь Показати IP 23 Жовтня 2010 19:54
На ВІПі убрали чийсь комент щодо оборудок оточення Романюка. Передаю суть: син Романюка та його друг-мажор Андрійко Козюра, ще один претендент на корону, по рейдерські захопили кафе "Буратіно" що по Вінниченка і виявились неспроможними його привести до ладу. І якщо татусь Романюк стане мером, то все місто буде так само розбито і по рейдерські буде захоплене як і кафе "Буратіно"
Хам. Показати IP 24 Жовтня 2010 01:02
Такі нахабні і брехливі люди нам у партії потрібні. Романюк конкретний пацан. Шкода лише, що на нарах не відсидів.
Жир Показати IP 25 Жовтня 2010 00:06
У козюри нема друзiв

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus