USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

У Луцьку знайшли дворічну дівчинку, яку мама-п’яниця поїла спиртним

17 Лютого 2020 16:19
Сьогодні дворічна Даринка Грисюк нічим не відрізняється від однолітків – бантики у грайливих хвостиках, щира дитяча усмішка, допитливі оченята. На шляху до безтурботного дитинства дівчинки є лише одна суттєва проблема – через залежність від спиртного дівчинку покинула мама. Так, через батьківську недбалість малеча опинилася спочатку у реанімації, а потім – у лікарні.

Історія дворічної волинянки Дарини Грисюк, на жаль, не поодинока. З початку року це вже друга резонансна історія на Волині, коли така маленька дитина потрапляє до лікарняні через байдужість батьків, які перебувають у полоні «зеленого змія».

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини розповідало про 4-річну Настуню, яка говорить слово «мама», постійно проситься на ручки та не вміє гратися іграшками. Свого часу історія про маленьку дівчинку, яку батьки залишили без нагляду на вулиці на пів доби, облетіла усю країну. На жаль, через безвідповідальність батьків дитина, якій 1 рік і 8 місяців, потрапила до лікарні із запаленням легенів.

Дещо схожа доля і у дівчинки-красуні Даринки, яка до моменту оформлення у Луцький будинок дитини перебуває під опікою медиків Луцької центральної районної лікарні.
«Перший раз маленька Даринка Грисюк потрапила до нас три тижні тому разом із мамою. Точніше, спочатку без неї, а мама з’явилася пізніше. Ця дитина з неблагополучної сім’ї, адже двоє із трьох дітей у цій родині перебувають у стінах притулку для сиріт у місті Рожищі. Так, через недогляд ця маленька дитина потрапила до нас. Мама дівчинки вживає алкоголь, постійно лишала дітей без нагляду. Ми готували все необхідне, щоб передати Дарину в будинок дитини», - розповів Інформаційному агентству Волинські Новини заступник головного лікаря Луцької ЦРЛ Олександр Коменда.

Зі слів медика, Служба у справі дітей дала мамі дівчинки ще один шанс. Так, протягом певного терміну вона повинна була пролікуватися від алкогольної залежності, і забрати дитину додому, показавши лікарям відповідну довідку.

«Звісно, що вона з такою довідкою не з’явилася. І минулої суботи разом з дитиною самовільно покинула відділення. Її знайшли на одній із зупинок у Луцьку в стані сильного алкогольного сп’яніння. Поруч із нею сиділа холодна і голодна Даринка. Дитину госпіталізували до відділення інтенсивної терапії Волинської обласної дитячої лікарні. Там вона пробула два дні, і минулого вівторка її перевели до нас у відділення для оформлення у Будинок дитини», - каже лікар.

Як пояснив лікуючий педіатр, медики уже взяли у дитини всі необхідні аналізи для переведення її в Будинок дитини. Є й відповідне рішення від Торчинської громади.

«Наразі ця дівчинка фактично живе у нас, ми її доглядаємо. Дитинка розумна, хороша. Стан її здоров’я задовільний. Дуже допитлива, грається, ми всі її дуже полюбили. Медичні сестрички її глядять, з ложечки годують. Небайдужі працівники лікарні, та й просто волиняни забезпечили малечу усім необхідним – їжею, одягом, підгузками, іграшками. Мама її, на жаль, не з’являється», - наголосив Олександр Коменда.
У той же час історія Даринки набула широкого розголосу в соціальних мережах. Волиняни і не тільки неабияк перейнялися долею маленької «сироти при живих батьках».

«Цю дівчинку, Дарину Михайлівну, знайшли ми з моєю мамою на зупинці біля Старого ринку. Дівчинка біла поруч з п’яною мамою Світланою. Від дитини було чутно спиртним. Ймовірно, мама поїла дівчинку алкоголем, щоб та не плакала і не заважала їй гуляти. Я і моя мама викликали поліцію, правильно зробили. Це дуже довга історія – ми з поліцією оформили дитину в лікарню. У свої 2 роки і два місяці дівчинка важила 8 кілограмів. Це мене шокувало, я була готова розірвати її маму. Я це все розповідаю, щоб ви зрозуміли, що такій матері дитини повертати не можна. Так, у Даші тепер з’явився шанс вижити, але коли її повернути такій матері, цього шансу у неї не буде», - розповідає волинянка Лідія Зайчук.

Жінка зазначила, що бачила на власні очі стан мами Даринки в той вечір, і це було жахливо!

«Я за те, щоб діти залишалися з батьками, але не в цьому випадку», - каже пані Лідія.

Віра Домбровська, яка перебуває зі своїм сином у тому ж відділенні районної лікарні, що й Даринка, також розповіла про дівчинку.

«Красунечка моя, Дариночка... Так сталося, що я разом із сином потрапила до цієї ж лікарні, і зустріла цю дівчинку там. Якби ви знали, яка ця дівчинка щира і розумна! А як гарно віршик розказує! Бажаю цьому маленькому сонечку знайти люблячих батьків», - каже жінка.
Скільки людей – стільки й думок. Спочатку потрібно спробувати врятувати від алкогольної залежності маму Даринки Світлану, й лише у разі невдачі або ж небажанні самої Світлани зійти з хибного шляху позбавляти її батьківських прав.

Так, волинянка Оксана Бутеєць через соціальні мережі просить у користувачів однієї із відомих спільнот повідомити їй інформацію про місцеперебування Світлани Грисюк.

«Дайте знати, хто володіє інформацією про місцезнаходженя мами. Їй 25 років. Приходила в лікарню. Ще не все втрачено, потрібно їй допомогти. Йдеться про допомогу психолога та нарколога. Трьом діткам в інтернаті ніхто мами не замінить, не подарує уваги і любові», - звертається до небайдужих жінка.

Так чи інакше, але щойно будуть готові усі необхідні лабораторні дослідження, Даринку, швидше за все, переведуть до Волинського обласного спеціалізованого будинку дитини «Малютка».
Підготувала Вікторія Семенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 17 Лютого 2020 17:00
«Дайте знати, хто володіє інформацією про місцезнаходженя мами. Їй 25 років. Приходила в лікарню. Ще не все втрачено, потрібно їй допомогти. Йдеться про допомогу психолога та нарколога. Трьом діткам в інтернаті ніхто мами не замінить, не подарує уваги і любові», - звертається до небайдужих жінка. - це правильна позиція, але дуже вже важко витягувати таких людей, особливо жінок. Це страшна залежність, але допомагати таким людям потрібно. Ви уявіть собі: якихось 24-23 роки назад це була крихітна дівчинка, така сама як і її дочка зараз. Але щось пішло не так... І через 25 років людину вже не потрібна...
лучанин до Лучанин Показати IP 17 Лютого 2020 17:59
горілку насильно в горло ніхто не заливає
Анонім до лучанин Показати IP 17 Лютого 2020 20:09
В жінок це невиліковно.
Лучанин до лучанин Показати IP 18 Лютого 2020 11:51
Насправді заливає і заливає залежність. В когось вона просто розвивається повільніше, а в когось швидше. Від будь якої звички дуже важко позбавлятись, але дуже легко здобути. Є залежності які погані, але вони не перетворюють людину на тварину, але алкоголь - це жах і молодці ті люди, які не моралізують на цю тему, а просто намагаються допомогти тим людям, які потрапили в таку халепу. Наприклад, знаю, що є на Волині 3 центри, які займаються алко і нарко залежиним і ними опікуються християни баптисти і люди, які хочуть, можуть налагодити своє життя. Але для цього потрібно, щоб було менше різного виду "моралізаторів" і більше людей дії, які можуть допомогти і підтримати.
потерпілі Показати IP 17 Лютого 2020 19:19
Поки будуть допомагати дитині,- Ці з ВОДА - А.Онищук з Луцького МВК Ф.Шульган запросто продасть на органи, чи продасть на всиновлення з будь якою ціллю !?? Ціна питання в "НИХ" на живий товар - і дітей біля 20 тисяч ЄВРО !? Так само торгують пенсіонерами і їх майном та вартирами , у нашої родини (мами 3х дітей) все майно загребли в селі Хорохорин Луцького району по вулиці Незалежності 30 , та у Луцьку по вул. Лобачевського 1 квартира 5 !?ЦЕ ОЗГ !? Потерпілі від дитячих садистів звоніть +380667709017.
Крістіна Показати IP 16 Квітня 2020 17:43
А можна цю малютку вдочерити? Будь ласка... Це остання надія моя

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus