USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У другому турі виборів від журналістів приховали, як рахують голоси

8 Лютого 2010 14:03
Порівняно з першим туром збільшилася кількість випадків протиправного перешкоджання журналістам у виконанні їх обов’язків, - кажуть у Громадянській мережі ОПОРА.
На прес-конференції регіональний координатор кампанії спостереження Громадянської мережі ОПОРА Михайло Шелеп розповів, що члени виборчих комітетів безпідставно вимагали від журналістів додаткових підтверджуючих документів, приміром, свідоцтв про реєстрацію, редакційні доручення тощо. Такі факти були зафіксовані у Вінницькій, Донецькій, Полтавській областях та у Києві.
Приміром, на одній із дільниць члени комісії перешкоджали роботі голови місії офіційних міжнародних спостерігачів від Українського Конгресового Комітету Америки та вимагали у нього документи, які б підтверджували його «додаткову реєстрацію» в ОВК.
Наприклад, у Херсонській області журналіста видання «Точка Опори» намагалися вигнати із дільниці під час підрахунку голосів, мотивуючи це тим, що закон не передбачає участі преси у підрахунку. Аналогічний випадок було зафіксовано у Житомирській області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 8 Лютого 2010 22:52
Прийде Янукович, то журналістам гірше буде висвітлювати обєктивно життя. Думаю демократії буде важко виживати. Надія на сильну опозицію, але ж вони всі пересварені.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus