USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У Нововолинську міліція та виборча комісія не дали працювати журналісту

7 Жовтня 2010 10:57
У вівторок, 5 жовтня, члени Нововолинської міської виборчої комісії виганяли журналіста газети «Нововолинськ» з приміщення ТВК. В результаті правоохоронці склали протокол про адміністративне правопорушення за хуліганство на … журналіста.
Журналіст газети «Нововолинськ» Анатолій Бідзюра, виконуючи доручення редакції видання, фотографував членів Нововолинської міської виборчої комісії під час виконання ними своїх обов’язків. За це члени ТВК, яким не сподобались дії журналіста, намагалися вигнати його з приміщення комісії, - повідомив координатор кампанії громадського спостереження за виборами ГМ ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп.
Особливо активним під час цих подій був член комісії Віктор Васильчук. Між журналістом та членами комісії виникла словесна суперечка, під час якої вже інший член комісії – Артем Васильчук, - обізвав журналіста «мавпою». У конфлікт втрутились правоохоронці, які склали протокол про адміністративне правопорушення з боку журналіста.
Таким чином, було порушено права журналіста та здійснено умисне перешкоджання його законній діяльності, що підпадає під дію ст. 171 Кримінального кодексу України, - каже Михайло Шелеп.
Про цей інцидент ГМ ОПОРА повідомив колега Анатолія Бідзюри, журналіст Ігор Желізко.
Місцеві оглядачі зазначають, що члени Нововолинської ТВК часто створюють умисні перешкоди для того, аби ускладнити окремим політичним силам процес подання документів для реєстрації.
Зокрема, передумовою конфлікту з журналістом стали гострі дискусії членів ТВК з представниками Конгресу Українських Націоналістів. Комісія неодноразово повертала на доопрацювання документи різних партій та кандидатів у депутати.
Крім того, робилося це свідомо – кожен раз вишукувалась нова помилка, замість того, щоб з першого разу пояснити представникам партій, до яких документів є зауваження. В окремих випадках, як з’ясувалось згодом, претензії членів ТВК були безпідставні. – розповів Михайло Шелеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Mirna Показати IP 7 Жовтня 2010 13:02
придурки блін
Черги+гармидер+злість+непорядність Показати IP 7 Жовтня 2010 15:59
Стиль роботи міської комісії у Нововолинську. Таке відношення до всіх партій, які не мають своїх членів комісії. А свої - без проблем.
Зиновій Пипка Показати IP 7 Жовтня 2010 16:32
Це жах! І в Луцькій комісії також не бардзо ввічливі
гриць володимирський Показати IP 7 Жовтня 2010 18:46
А у Володимирі сусідньому справи ще " кращі" Дивись тут http://president.org.ua/mailarchive/mail-1453
міля Показати IP 8 Жовтня 2010 07:44
А якого хрена він туди посунувся. Правильно, ще мордяку набити треба за це.
сотник ВУС Показати IP 8 Жовтня 2010 16:12
Я тобі набью морду.Побільше б таких бідзюр . Може б і жили б вже по людські. А то бандіт на бандіті та бандітом поганяє.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus