USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

У ситуації з ціною на оренду водних об’єктів пахне корупцією, – Карпюк

19 Жовтня 2010 12:02
На Волині існує проблема інвентаризації водних об'єктів на Волині та ефективності їх використання.
«Це питання повністю розбалансоване і потребує системної роботи», – сказав заступник голови облдержадміністрації Віталій Карпюк на обласній селекторній нараді. Про це повідомляє прес-служба Волинської ОДА.
«Дивує ситуація з орендною платою за користування водними об'єктами та прибережними територіями, – продовжив він. – Зокрема, у Шацькому районі на території Грабівської сільської ради ця цифра складає 2,20 грн/га за рік. У тому ж районі оренда озера Пісочне сягає 800 грн/га. В Іваничівському районі на території Заболотцівської сільської ради – 5,7 грн/га щоквартально, в Луцькому районі (Маяківська сільрада) – 12,4 грн/га в рік, Турійському районі (Озерянська сільська рада) - 3,6 грн/га за рік, а Маневицький та Любомльський райони не уклали жодного договору оренди. Як бачимо пахне корупцією».
«Орендна плата за водні природні блага не має бути нижчою від ста гривень за 1 га в рік», – наголосив чиновник облдержадміністрації.
Він також закликав переглянути терміни оренди, адже Водний кодекс України забороняє користуватися водними об'єктами більш ніж 25 років.
«Усі договори, не погоджені Державною екологічною інспекцією та управлінням охорони природного навколишнього середовища в області, вважаються недійсними», – резюмував Карпюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Андрій Показати IP 19 Жовтня 2010 16:51
В нас корупцією вже всюди просмерділося!
карась Показати IP 19 Жовтня 2010 17:09
В тому числі Карпюк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus