USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В Копачівській ОТГ відбулося перше сесійне засідання

17 Листопада 2017 20:24
В Копачівській об’єднаній територіальній громаді відбулося перше сесійне засідання сільської ради.

Про це повідомляє прес-служба Волинського УКРОПу.

Нагадаємо, 29 жовтня в Копачівській об’єднаній територіальні громаді відбулися вибори голови і депутатів. Найбільше голосів люди довірили голові Копачівської сільської ради Олександру Совтису. Депутатські мандати отримали 22 обранці громади, 13 з яких – члени «Українського об’єднання патріотів – УКРОП».

На першому сесійному засіданні депутати отримали посвідчення, обрали секретаря та визначили, в яких комісіях працюватимуть. Зокрема, в Копачівській ОТГ депутати створили три постійні комісії: земельну, комісію з гуманітарних питань та бюджетну.

Головами комісії з гуманітарних питань та земельної комісії стали укропівці Василь Панасюк та Валерій Занічковський.


«Найперше, що плануємо зробити до Нового року, це завершити встановлення вуличного освітлення в селі Тростянка.

А далі будемо займатися покращенням роботи наших комунальних закладів – освіти, культури, медицини. З весни будемо ремонтувати дороги і робити вуличне освітлення в населених пунктах нашої громади, –каже новообраний голова ОТГ Олександр Совтис. – В нашому депутатському корпусі представники різних політичних сил, але я впевнений, що ми спільно працюватимемо над розвитком громади».

«В нашого об’єднання є можливість залучити інвестиції з-за кордону. Тому мені хотілося б залучити кошти на інфраструктурні проекти – це освітлення вулиць ліхтарями на сонячних батареях, будівництво дитячих садочків в селах. Крім того, необхідно залучити інвесторів, які б могли орендувати землю на території ОТГ. Є багато невитребуваних паїв, багато людей хотіли б віддати свій пай в оренду, тому вважаю, що такий підхід до використання землі міг би не тільки принесе гроші в казну громади, а й дозволить заробити додаткові гроші тим, хто тут живе», – переконаний депутат Копачівської ОТГ, укропівець Володимир Петрук.

Новостворені об’єднані громади особливо підтримують депутати Волинської обласної ради.

За словами депутата Волиньради, члена фракції «УКРОП» Олександра Курилюка, депутатський корпус та особисто голова облради Ігор Палиця зацікавлені в тому, аби об’єднання ефективно запрацювали.

«Може статися так, що у бюджеті 2018 року освітню субвенцію, яка буде надходити в об’єднані громади на утримання навчальних закладів, буде розподіляти обласна державна адміністрація. Ми, як депутати облради, будемо робити все, аби гроші розподілялися об’єктивно, а не вибірково – тільки тим громадам і головам, які лояльні до влади. Крім того, ми будемо робити все, аби громади брали участь в обласних програмах. Наприклад, в програмах розвитку спортивної інфраструктури, програмі «Власний дім», у сільськогосподарських програмах. Ми зацікавлені в тому, аби громади були сильними та успішними», – підкреслив Олександр Курилюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus