USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

В урочище «Вовчак» повернули хату-садибу часів Другої світової війни

25 Березня 2017 23:43
Активісти Волинської "Свободи" доправили на батьківщину УПА, в урочище "Вовчак", автентичну хату-садибу періоду Другої світової війни. Про це на своїй сторінці у Facebook написав перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик.

"Історичний момент. Активісти Волинської "Свободи" доправляють на батьківщину УПА, в урочище "Вовчак" Турійського району автентичну хату-садибу періоду Другої Світової війни.

Зі слів коменданта історичного комплексу "Вовчак. Волинська Січ", голови Турійської "Свободи" Василя Мазурика, це саме та садиба, яка була збудована в селі Вовчак, а під час знищення цього села совєтами перевезена в сусіднє село Ревушки. Тепер вона повертається на свою батьківщину - уже як історичний експонат музею під відкритим небом відродженого свободівцями історико-культурного комплексу "Вовчак. Волинська Січ".

Зі слів Мазурика, ця подія розпочинає другу чергу відновлювальних робіт на Вовчаку, де вже відтворено окопи, бліндажі та криївки періоду бойової слави УПА. На сьогодні урочище цілком готове для проведення молодіжних вишкольних таборувань та інших патріотичних заходів. Вовчак перетворюється в один із загальнодержавних центрів патріотичного виховання", - йдеться у дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ростов Показати IP 26 Березня 2017 09:59
Ну-ну . Давайте, давайте.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus