USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

В Горохівському районі з перегонів мало не зняли усіх кандидатів від «Батьківщини»

27 Жовтня 2010 14:43
В Горохівському районі через заяву до районної прокуратури кандидата в депутати від ВО «Батьківщина» мало не зняли з перегонів усіх кандидатів від «біло сердечних» по району.

Про це повідомив керівник Горохівської районної організації ВО «Батьківщина» Леонід Прихода.
Він розповів, що в неділю 24 жовтня Горохівська РВК прийняла рішення про перевірку легітимності проведення конференції партії 27 вересня, де обиралися кандидати до рад. Підставою стала заява члена партії та чинної депутатки місцевої райради Діни Шапочник.

Вона 21 жовтня написала заяву до прокурора району, начальника райвідділу міліції та місцевої РВК, про те, що на конференції не була і не знала, що висувається кандидатом до райради. Про те, що це дійсно так, дізналася лише через десять днів після процедури погодження кандидатів.

Прихода каже, що Діни Шапочкіної на конференції дійсно не було. Але ствердження про те, що вона не знала, що її висувають, не відповідає дійсності. Тим більше це не є підставою не визнавати конференцію. Депутатка підготувала усі документи необхідні для реєстрації: копію паспорта, власноруч напису заяву,автобіографію, декларацію про доходи, фотографії.

Не було на конференції і член РВК, який мав би бути присутнім і якого запрошували відповідно до норм законодавства. А саме – письмово повідомляли про місце і час проведення конференції, стверджує Прихода.

На конференції було 35 делегатів з 44. Для легітимності достатньо було б 23, - розповідає Прихода.

«На підставі тієї заяви почалася тотальна перевірка наших делегатів. Три наряди міліції почали їздити по району. Це залучили весь вільний особовий склад для перевірок. Тому що дільничі вже на охороні бюлетенів. А всіх інших відправили для збирання пояснень», - каже Прихода.

Прихода каже, що міліцію розуміє: ті повинні були виконувати рішення РВК. Однак, бютівець припускає, що таким чином діюча влада, яка не зацікавлена в проходженні «Батьківщини» в ради, хоче продемонструвати на що здатна.

Він зазначає, що інформацією з його джерел міліція шукала делегатів, які б заявили, що не були на конференції, а формально там записані, які присутні. Якби це сталося, РВК мала би можливість прийняти рішення не допустити кандидатів від «Батьківщини» до списків бюлетенів. Проте, міліція таких свідків не знайшла.

Прихода припускає, що Шапочкіна написала заяву через тиск на неї. В діяльності магазина, де працює її син, знайшли порушення з документацією, - каже очільник горохівської «Батьківщини».

Він каже, що Діну Шапочкіну 26 жовтня виключили з партії і подали рішення відкликати її з кандидатів в депутати. А також конференція написала звернення до СБУ, міліції, прокуратури, аби припинити тиск на перевиборчій процес.

Також за словами Приходи існують порушення на тих дільницях району. Наприклад, у селі Мирне та Загаї на ДВК не повісили фотографії і біографії депутатів в облраду від БЮТу. Усі інші кандидати є.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 27 Жовтня 2010 19:55
А я особисто вважаю, що це ще один факт "тушкування". Мало знятися з реєстрації, так ні, требе ще й колишніх колег "топити"! Та й БЮТ-Батьківщина продовжує демонструвати свою неперебірливість у підборі кадрів...
Виборець Показати IP 27 Жовтня 2010 19:58
Шановний пан Прихода не дочитав частину десяту статті 36 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів", в якій вказується, що на конференції мають право бути присутніми члени відповідної ТВК, а не "мав би бути...", а також пан Прихода ні єдиним словом не обмовився, що перевірка була призначена прокуратурою. В свою чергу, Горохівська РВК зобов'язала РВ УМВС повідомити про результати перевірки.
Леся Показати IP 28 Жовтня 2010 10:36
А Клімчука правильно висунули! Уря! "Друзьям всё, врагам закон" - Франко, диктатор Испании.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus