USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Владика Михаїл закликав волинян не боятися відвідувати церкву і прислухатися до порад лікарів

2 Листопада 2009 16:09
Учора архієпископ Луцький і Волинський Михаїл підписав спеціальне звернення щодо епідемії грипу. У документі владика пояснив позицію Церкви, яка в ці дні посилила молитовне служіння, закликав не поширювати панічний настрій, прислухатися до порад лікарів, і, виявивши в собі перші ознаки хвороби, не йти до храму, а серйозно братися за лікування. Про це 2 листопада повідомляють «Волинські новини».
За інформацією сайту Волинської єпархії Київського патріархату, у своєму зверненні архієпископ Луцький і Волинський Михаїл закликав не боятися відвідувати церкву в період поширення небезпечного захворювання.
«З Божого благословення Церква ніколи не припиняє богослужінь і з давніх-давен відомо: храм як місце спілкування з Богом, місце духовного і тілесного зцілення – не може бути джерелом поширення інфекції. Тому боятися відвідувати церкву не потрібно», - сказано у зверненні.
Проте владика застерігає, що на загальні відправи можна йти лише здоровим людям. «Хто відчув у собі перші ознаки хвороби, повинен залишитись удома й розпочати лікування, подбавши про безпеку свою і ближніх», - застерігає єпископ.
Також архієпископ Луцький і Волинський Михаїл зазначив у зверненні про те, що цими днями волинське духовенство посилено молитиметься та звертатиметься до Всевишнього, щоб Він був милостивим і відвернув біду.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
православний атеїст Показати IP 2 Листопада 2009 19:44
та ваші церкви - суцільна антисанітарія. цілують ті ікони і платками витирають. мало того - що це пережиток язичницького марновірства, та ще й перенесення усілякої зарази! і взагалі, батюшка, як подивишся на вашу машину - так думається лише про земне, а не про небесне!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus