USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Власник охоронної фірми заплатить мільйон штрафу за неоформлених працівників

19 Жовтня 2018 09:13
За порушення прав найманих працівників волинському працедавцю нараховано 1,1 мільйона гривень штрафних санкцій, інформує прес-служба ДФС області.

Протокол про адміністративне правопорушення щодо працедавця, котрий ігнорував вимоги трудового та податкового законодавства незабаром розглядатиме суд.

Під час проведення позапланової документальної перевірки однієї з волинських охоронних фірм виявлено 9 необлікованих найманих працівників.

Фактичний допуск одного найманого працівника до роботи без трудового договору передбачає штраф 111 690 гривень, - звертають увагу в ГУ ДФС у Волинській області.

Волинські фіскали спільно з представниками Держпраці також встановили, що використовуючи працю нелегальних найманих осіб, працедавець не нарахував і не сплатив до бюджету 44,9 тисячі гривень ПДФО, 34,9 тисячі гривень єдиного внеску і 3,7 тисячі гривень військового збору. За ці допущені порушення працедавцю нараховано ще майже 63 тисячі гривень штрафних санкцій.

Виконуючи вимоги Уряду відповідно до розпорядження від 05.09.2018 №649-р «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення» у вересні представники контролюючих органів інформували працедавців про важливість укладення трудових договорів з найманими працівниками.

Разом з тим, в рамках розпорядження Уряду волинські фіскали беруть участь у комплексі заходів, зокрема контрольно-перевірочного характеру, щодо тих роботодавців, котрі ігнорують вимоги трудового та податкового законодавства в частині оплати праці.

Зокрема, фахівці ДФС встановлюють факти несплати ПДФО, військового збору та єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та застосовують передбачені штрафні санкції за порушення вимог податкового законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Налогова Показати IP 19 Жовтня 2018 10:43
а на базар сходити не хочете, ой там скільки роботи - ніхто не трудовлаштований, а працюють...
Просто до Налогова Показати IP 19 Жовтня 2018 11:35
Зря гониш..базарнікі перші очухались. а таких зовсім не шкода. Мало того що платять копійки, так ще й жодної гарантії, соц захисту перед роботодавцем. Він не розуміє, що кожен з тих "нелегалів" може окрім штрафу, стягнути з нього виплати з/п, якщо базу складе доказів нормальну.
Налогова до Просто Показати IP 19 Жовтня 2018 12:38
так і я ж про теж саме: мізерна зарплата, ніяких відрахувань, нестерпні умови роботи, відсутність лікарняних та відпускних, а бариги будуть будинки та придбавають авто... ну де ще краще жити їх, як не в Україні?
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2018 19:08
Яка фірма?
Григорій Показати IP 20 Жовтня 2018 20:09
Це охоронна фірма кольчуга в м.луцьк вул.дулібська 22 керівником був ліпич.г.г. дав керувати зятьові грузіну звати заза який докерувався... Що кадровічка Марія Миколаївна під той шумок відкрила ще одну охонну фірму кольчуга змінивши однеслово з служби охорони кольчуга на службу безпеки кольчуга бо попередня нащва буде банкрутом і всі клієнти перезакючають договори на нову ніби фірму а людей дурять. Однак ця фірма що небуть неодноразово обкрадали їхні точки а охорона приїзджала піздно на складах самі охоронники крали товар але були неофопмлені то фірма охорони платила підприємству збитки... так що підприємці дивіця з цим маєте справу в нашій державі грузіну хотіли навести порядок..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus