USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волиняни обурені будівництвом сміттєвого полігону поряд з селом

14 Грудня 2018 17:06
Будівництво полігону твердих побутових відходів розпочалось в одному із сіл Горохівського району. Мешканці села обурені, що сміттєзвалище будують поряд з селом, йдеться у сюжеті телеканалу Аверс.

Проект будівництва полігону твердих побутових відходів розробили ще у 1995-му році. За планами це сміттєзвалище мало обслуговувати три населені пункти: місто Горохів, селище Мар’янівку і село Цегів, на території якого і виділили місце під полігон. Та ось парадокс: про ці плани вочевидь забули повідомити самих Цегівців, яких зібрали на громадські слухання з цього питання тільки зараз, а саме 12-го грудня 2018 року. Люди кажуть – про рішення не чули та бояться, що таке сусідство не сприятиме ні здоров’ю, ні екологічній ситуації.

"Ми боїмося і хочемо від своєї влади якоїсь підтримки і гарантій, що ми не будемо в цьому сміття копатися і дихати тим сміттям", – говорить Людмила Петречко місцева жителька.

Жителі села не погоджуються з вибором території. За словами Людмили Петречко, є й інші місця, де можна будувати полігон. А там, де задумали будувати сміттєзвалище – природа, джерела – туди не можна звозити сміття, каже жінка.

На зборах люди почули: що земельна ділянка на території Цегівської сільської ради розглядається як одна з ділянок під розміщення комплексу з утилізації твердих побутових відходів.

Проект будівництва розроблений за усіма правилами і євростандартами, зокрема передбачає облаштування майданчика для розвантаження сміттєвозів, будівництво побутового приміщення, вбиральні, водонапірну башту, майданчик для миття контейнерів, дезінфекційних споруд, проведення каналізації тощо.

Спеціалісти переконують – провели усі необхідні дослідження. Кажуть, зведення полігону абсолютно безпечне для місцевих мешканців.

"Сьогодні цей полігон, який розрахований на навколишні села має мати 500 метрів санітарної зони, а в нас там є – 1200. Це єдина відмінність, яка дозволяє будувати тут полігон", – говорить Сергій Чернець, державний інспектор екологічної інспекції у Волинській області.

З його слів, єдине, що не врахували, коли обирали місце під полігон - це джерело, проте проектом передбачені очисні споруди. Та місцеві жителі не розуміють, навіщо забруднювати воду, аби потім її очищати. Однак, каже, за межами населеного пункту є 5 несанкціонованих сміттєзвалищ.

У підсумку аргументи, які почули на зборах селяни, виявилися не надто переконливими, адже люди так і не погодилися, аби у Цегові будували полігон.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus