USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Федецький став співавтором монографії з футболу

28 Квітня 2017 08:45
Нещодавно світ побачила монографія «Прогнозування та моделювання у футболі за допомогою електронних таблиць Microsoft Excel». Авторами праці стали викладач СНУ імені Лесі Українки, тренер з фізичної підготовки ФК «Волинь» Віктор Романюк та футболіст німецького ФК «Дармштадт 98» Артем Федецький.

Федецький є аспірантом луцького вишу і в його доробку – уже дев’ять наукових праць з теорії та практики спортивної підготовки футболістів. Кандидат наук з фізичного виховання та спорту Віктор Романюк допоміг футболісту обрати напрям наукової роботи для кандидатської дисертації. Адже Романюк тривалий час вже працює у футбольній сфері і має певні наукові та практичні здобутки.

«Зважаючи на специфіку професійної діяльності Артема, було очевидно, що напрям наукового пошуку має відповідати його інтересам та можливостям, оскільки він часто подорожує. Таким чином, було прийнято рішення працювати у напрямі моделювання у футболі. Така тематика повністю підходила Артемові. Вона не потребувала постійної прив’язки до певного географічного регіону», - пояснив викладач.

На 192-сторінковій роботі автори описують методи моделювання для футболістів, які базуються на математичних розрахунках. Розрахунки виконувалися за допомогою прикладної комп’ютерної програми Microsoft Excel.

Монографія допоможе оперувати складними математичними методами роботи з інформацією на побутовому рівні завдяки комп’ютеру. Її практична значимість в тому, що вона містить рекомендації для дитячого футболу.

Читайте також: Волинський футболіст відмовився грати у Росії за €2 мільйони

«Наше спілкування відбувалось переважно в онлайн режимі. Відзначу, що Артем дуже цікава особистість, і якби було більше «живого» творчого диспуту, то б і результати наукової роботи були б ще вагомішими. Наша спільна робота звичайно не претендує на Нобелівську премію, але вона буде корисна тренерам-практикам, молодим науковцям та фахівцям, які хочуть працювати творчо», - зазначив Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Всезнайко Показати IP 28 Квітня 2017 09:52
Скільки автору забашляв, щоб його прізвище додрукували?
Тут до Всезнайко Показати IP 28 Квітня 2017 11:19
Тут не в башлянні. Один математик, програміст, інший знається на футболі, мабуть розробили чи розвинули якусь ідею, створили тандем. Потрібно заглянути в цю книжку і після цього зробити висновки.
СНУ Показати IP 28 Квітня 2017 22:19
ВИ ВІРИТЕ В ЦЕЙ МАРАЗМ ЯКИЙ МАТЕМАТИК АЛО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus