USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори у Заборольській ОТГ: кандидат з нулем у декларації, скандальний активіст та людина праці

27 Квітня 2017 18:23
Громадський діяч, який живе за кошти друзів і їздив нетверезим за кермом, скандально відомий активіст, який у буквальному значенні слова мився у приміщенні Луцької міськради, та чинний сільський голова: саме ці кандидати претендують на посаду голови Заборольської ОТГ. Чи знають місцеві жителі їхні світлі та темні сторони, цікавилося Інформаційне агентство Волинські Новини.

На будинку одного з кандидатів, Антона Сосновського, можна помітити багато камер відеоспостереження. Цікаво, що у своїх агітаційних матеріалах він не приховує, що півтораповерховий будинок з двома гаражами належить саме йому. Однак в декларації відомостей про це майно не зазначено. Вдома на час приїзду наших журналістів його не було, а на телефонний дзвінок пан Антон відповів, що перебуває на зустрічі і перетелефонує пізніше.

Серед «найцікавіших» фактів біографії Сосновського - кілька судимостей. Зокрема, його притягували до відповідальності за керування авто у нетверезому стані.

Однак сусіди Сосновського про такі факти не знають.



Одна з місцевих жительок готова проголосувати за Антона Сосновського, бо той «молодий і перспективний». Втім, їй також невідомо, що кандидат керував автомобілем в нетверезому стані (у нього забрали права та присудили 50 годин громадських робіт за керування авто в нетверезому стані кілька років тому, - ред.).

Інша селянка розповідає, що засуджує нетверезих водіїв та на місці держави забрала б у них машину та водійські права назавжди. Жіночка каже, що у їхньому селі подейкують про те, що Сосновський платить гроші виборцям, аби ті проголосували за нього.

Зауважимо, що у його деклараціях про доходи за останні декілька років - нулі, а серед майна - лише автівка та 17 метрів квадратних нерухомого майна у Княгининку. Тож звідки Артем Сосновський бере гроші на прожиття та свою передвиборчу агітацію, люди можуть тільки здогадуватися.

«На пошту прийшов, каже, дайте мені 10-15 кандидатур сусідів, які б проголосували за мене. Нащо тобі, чоловіче? У Богушівці платив гроші, в Шепелі, кажуть, так само. Значить, хтось за ним стоїть», - розповідає волинянка.

Місцева медпрацівниця чула про те, що у Сосновського були проблеми із законом, але, як зауважила жінка, під час зустрічей пан Антон казав, що причиною цього були певні політичні погляди. Про те, що він їздив нетверезим за кермом і саме за це був покараний для жінки - новина.

Інший житель розповів, що під час зустрічі з кандидатом Сосновським у Боголюбській лікарні йому ставили питання про те, що він як приватний підприємець не сплатив ані копійки до бюджету. Відповіді кандидата, за словами чоловіка, були наступні: то його дівчата кормлять, то йому друзі купують костюм.

Інший кандидат на посаду голови Заборольської громади Ілля Токаренко здобув впізнаваність після своєї відомої витівки – миття у приміщенні Луцької міськради. Сам він розповідає про те, що в такий спосіб протестував проти відсутності гарячої води у Луцьку, якої не було понад півроку.

Ілля Токаренко не приховує, що такі одіозні методи готовий використовувати і надалі, мовляв, така у нас держава: увагу потрібно привертати будь-якими шляхами.

Чимало людей, з якими журналісти спілкувалися на вулиці, підтримують діючого сільського голову Валерія Боярського.

Люди розповідають, що за півтора року він встиг зробити багато для розвитку їхньої сільради.

«Я місцева жителька, все життя прожила тут, наша вулиця протягом 40 років була розбита, яма на ямі. А тепер завдяки нашому голові тут лежить хороший асфальт», - каже тутешній медик.

«Він добрий господар, зарекомендував себе із хорошої сторони. Чого було не зроблено за 35 років попереднім головою, при Боярському почало робитись: будуватись дороги, освітлення, місцевий стадіон, - підтримує її думку інший місцевий житель.

Опоненти з нулями у декларації гостро розкритикували Боярського за те, що він начебто сам призначив собі премію. Тому ми не могли не попросити його коментар з цього приводу.

«Кабмін прийняв постанову, якою встановив мінімальну зарплату у розмірі 3200 гривень. Але посадові оклади більшості працівників апарату ради у нас 1722 гривні. Щоб довести цю зарплату до розміру мінімальної, я вимушений був встановити їм 100 % премії. Хочу пояснити, що зарплата сільського голови рівняється мінімальній зарплаті. Тому депутати на сесії вирішили дати премію. Це рішення депутатського корпусу», - каже Боярський.

Вибори голови та депутатів Заборольської об'єднаної громади відбудуться вже цієї неділя, 30 квітня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вася фермер Показати IP 27 Квітня 2017 22:41
Тільки Боярський достойний... Хороша Людина!
Всезнайко Показати IP 28 Квітня 2017 08:43
Адмінштраф - це не судимість.
123 Показати IP 28 Квітня 2017 09:00
Тільки параноік-шизофреник може митися в тазу прилюдно, та ще й в міській раді!!! Методів привернення уваги до проблеми існує безліч, вирішення вже менше, но , що витворило це опудало, пробачте - кандидат, ні в тин, ні у ворота. Громада! Хочете такого голову, голосуйте за нього!!!
Василь Показати IP 28 Квітня 2017 12:24
Треба було робити інфраструктуру в селах Заборольської сільради коли була земля, яку розпродав Горчинський, трохи дав людям, щоб заткнути роти. Порівняйте зараз Забороль і Боратин. Причому Забороль набагато краще розміщений. Де була громада всі роки? Отримав ділянку і сидів тихо. На кого скаржитись? Так і живіть далі і чекайте на світле майбутнє.
Голова Показати IP 28 Квітня 2017 15:52
Ілля Токаренко - це той неадекват??? Рейтинг собі треба піднімати хорошими справами, а не плітками і безглуздими постами в Фейсбуці. В очі тільки глянути - і експертизу проводити не потрібно. Хай краще справку принесе, що пройшов належний курс лікування в Ліпінах. Психічно хворих не потрібно допускати балатуватися на виборах. Стид і срам. https://www.volynnews.com/news/society/luchanyn-pomyvsia-u-miskradi/ https://www.volynnews.com/news/authority/provokatorka-buianyt-u-lutskiy-miskiy-radi-nazyvaiuchy-sebe-pravym-sektorom/
Мешканець Показати IP 28 Квітня 2017 23:38
А чому не згадали як Боярський збирав з мешканці однієї з вулиць гроші на ремонт дороги ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus