USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

За п’ять років волинських доріг побільшало менш ніж на 5 км

7 Грудня 2010 13:29
Мережа автомобільних доріг загального користування Волині станом на 1 січня 2010 року становила 6203,8 кілометра, з них 93% – дороги з твердим покриттям.
За щільністю автомобільних доріг із твердим покриттям серед регіонів України Волинська область займає 12-ту позицію – 284,6 кілометра на 1000 квадратних кілометрів. У середньому в Україні цей показник становить 274,7 кілометрів. Найбільша щільність у львів’ян – 375,8 кілометра. Про це повідомляє Головне управління статистики у Волинській області.
Найбільш наближеними до європейських стандартів є автомобільні дороги загальнодержавного значення І категорії з чотирма і більше смугами руху та шириною проїзної частини понад 15 метрів, які становили всього 0,8% від протяжності доріг з твердим покриттям, а також дороги ІІ категорії – 8,7%. В Україні – відповідно це 1,6% та 7,8%.
Більше половини доріг загального користування складають дороги з удосконаленим покриттям – цементобетонним, асфальтобетонним, чорні шосе, – тому числі усі державні дороги, і лише 47,2% – місцеві.
Серед державних доріг найбільш поширеними є асфальтобетонні. Місцеві автомобільні дороги у переважній більшості – це чорні шосе. Майже десята частина місцевих доріг залишаються ґрунтовими.
Упродовж 2005-2009 років загальна протяжність автомобільних доріг загального користування області зросла лише на 4,8 км, що є недостатньо, враховуючи значення автотранспорту для розвитку економіки області.
Поряд з цим, на балансі 374 суб’єктів господарської діяльності знаходиться близько 3 тисяч кілометрів відомчих автомобільних доріг, і з них – 80% з твердим покриттям.
У містах Володимирі-Волинському і Нововолинську, а також у Камінь-Каширському, Любешівському, Любомльському, Маневицькому, Турійському, Шацькому районах всі відомчі дороги мають тверде покриття.
93% відомчих автомобільних доріг із твердим покриттям належать підприємствам і організаціям, які знаходяться в сільській місцевості. Серед регіонів області найбільше їх в Горохівському – 24,4% загальної кількості автодоріг з твердим покриттям в сільській місцевості, Луцькому – 12% та Ківерцівському – 11% районах.
Існуюча мережа відомчих автошляхів не задовольняє сучасні потреби в них. Так, 48 сільських населених пунктів взагалі не мають під’їздів з твердим покриттям до мережі автомобільних доріг загального користування.
Найбільше таких сіл в Турійському – 13, Ківерцівському та Любешівському – по 7, Луцькому – 5, Камінь-Каширському та Ратнівському районах – по 4.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 7 Грудня 2010 17:13
І в кого, цікаво, ці 5 км дороги проклали. Може на дачу якогось чиновника? :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus