USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Заборольське підприємство купило російський КАМАЗ

24 Червня 2017 15:39
Сільськогосподарський виробничий кооператив «Урожай», зареєстрований у селі Забороль Луцького району, оновив автопарк. Придбаний підприємством автомобіль – марки КАМАЗ, виготовлений у Російській Федерації, з якою Україна веде війну.

Про це йдеться на сторінці Нової громади Забороля у Фейсбуці.

Публікуємо допис без змін:

«Директор підприємства «Урожай» Євгеній Кулай - депутат Луцької районної ради від Блоку Петра Порошенка. Виходить парадокс: у той час, як Петро Порошенко просить весь світ продовжити санкції проти Росії, члени його Блоку купують техніку у країни-агресора, поповнюючи її бюджет українськими грошима і фінансуючи виготовлення зброї.

Інформація про новенький КАМАЗ в автопарку СВК «Урожай» стала відома після оприлюднення у соцмережах світлини, на якій отець Віталій Антонюк, настоятель храму Собору Пресвятої Богородиці УПЦ КП за сумісництвом депутат Заборольської сільської ради, освячує автомобіль. Священик-депутат підписав фотографію такими словами: «Оновлення автопарку в СВК «Урожай», хай з Божою допомогою служить».
Як з’ясувалося, КАМАЗ моделі 65115 був придбаний в ООО «Чернігівський автоцентр КАМАЗ», який є офіційним дилером ПАО «КАМАЗ» з продажу автомобілів і запчастин, а також має статус атестованого сервісного центру КАМАЗ в Україні. На яких засадах працює це підприємство, говорить навіть той факт, що на офіційному сайті ООО «Чернігівський автоцентр КАМАЗ» публікації здійснюються винятково російською мовою. Навіть можливості технічного перекладу інформації державною українською мовою не передбачено.

Нагадаємо, що КАМАЗ розшифровується як Камський автомобільний завод. ПАО «КАМАЗ» - російська компанія-виробник дизельних вантажних автомобілів, яка також випускає автобуси, трактори, комбайни, електроагрегати, теплові міні-електростанції і комплектуючі. Основне виробництво розміщене в місті Набєрєжние Челни.

У ході підготовки публікації з’ясувався цікавий факт: 49,9% акцій ПАО «КАМАЗ» належить державній корпорації «Ростех». Вона створена для розробки, виробництва і експорту високотехнологічної промислової продукції громадянського і (увага!) воєнного призначення. До складу «Ростех», окрім ряду інших корпорацій, які спеціалізуються на виготовленні зброї, входить концерн «Калашніков» - найбільший в Росії виробник бойової автоматичної і снайперської зброї, керованих ракет та іншої воєнної продукції.

Виходить, купили КАМАЗ – дали гроші на виробництво «калашів» і снайперських гвинтівок, які потім ціляться у наших хлопців на сході України.

Орієнтовна вартість автомобіля КАМАЗ, придбаного СВК «Урожай», може сягати від одного до двох мільйонів гривень. А це понад дві сотні автоматів Калашнікова або 200 000 патронів до них, які Росія повезе на Донбас. Хіба це не зрада?».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Клаус Показати IP 24 Червня 2017 15:46
А де був Лопоха -житель Забороля -серьозний законник i бувший крутой прокурор?
Andrew Показати IP 24 Червня 2017 16:06
Сама дієва блокада - це не ставити на реєстрацію рускі драндулети. Чому так не зробити?
Бодя Показати IP 24 Червня 2017 16:18
З логіки публікації виходить,що навіть газом на зло агресору користуватися не можливо
Іі Показати IP 24 Червня 2017 16:20
Той камаз давно проплачений і просто стоїть в україні. Купив чоловік то і добре. Ви на салон котіть бочку
Опа до Іі Показати IP 24 Червня 2017 18:42
А в салона яка провина? В тому що вони народилися і живуть в цій державі?
555 Показати IP 24 Червня 2017 17:00
Ооо тааак. Це всім зрадам зрада. Скільки висококласних і недорогих машин для с.г. виробляється в Україні - так ні, цей зрадник взяв і купив в агресора. От тільки назв цих машин пригадати не можу - певно від їх засилля на наших дорогах память відказує)). Да. І шо там з шоколадками, вугіллям, пропаном і далі по списку?? Не виясняли випадково шановна громадо?? Якщо серйозно то мабуть, класно було б якби у нас вироблялось щось подібне за якістю і ціною, тим більше сам час і ситуація цьому сприяють. Але, вочевидь, нема кому цим зайнятися - владні круги набивають, поки є можливість, свої кишені, а низи - кричать зрада і теж нічого не роблять. Ми нація ледарів, в широкому розумінні цього слова - через це так і живемо.
? Показати IP 24 Червня 2017 17:01
Поки назбирають грошей купити европейський пристойний грузовик з гарантійним обслуговуванням -дупа трісне.
Петро до ? Показати IP 24 Червня 2017 19:43
Є МАЗи, зовсім поруч - в Білорусі. Прогнали скільки коштує аналог. Щоб купити дійсно техніку, то й треба надійність оплатити. А коли купить західне б/у, невже менше працювати буде? Запчастини теж куплятимуть за "рупьлі", чи прізідєнт обміняє на ліПєцькіні рошенкі?
51 омбр(позор) Показати IP 24 Червня 2017 18:15
В українській армії зїздять ГАЗ=66,ГаЗ=52, ЗіЛ -131, 130. Камази , ГРАДИ, Урали , УАЗи одним словом 90 %все російське (радянське) і це чомусь всіх влаштовує. З росією війни з юридичної точки зору немає а є тіпа ато
Ні до 51 омбр(позор) Показати IP 24 Червня 2017 18:45
Ви так підписалися, а повинні ж знати що армія виконує закон про декомунізацію, отже знищує поступово цю техніку, тому вона так і виглядає з натуральної точку зору, в смислі очима.
Петро до 51 омбр(позор) Показати IP 24 Червня 2017 19:53
Очевидно ви не в курсі, що основна "техніка" ЗСУ ще з союзу, та пройшла розконсервацію. А ляпнути "що небудь" якось негоже. Патрони до АК, які і самі автомати з СВГ - теж радянське "надбання". За 3,5 роки недовійни навіть питання про патронний завод в говнокомандуючого не виникало. Луганський -вивезли кацапи, а вінницькій - порізали і розпродали начиння..
ТТ Показати IP 24 Червня 2017 19:38
Заборольці вчинили так як рахували за потрібне, щоб вижити у цей скрутний час. Наскільки вони оздоровили економіку країни агресора своїм вчинком слід ще подумати, але автору статті , який доведе це фактом купівлі 1 од. вантажівки буде присвоєно Нобелівську премію. По ходу Липецький Рошен невно курить поруч із земляками.
До Петра Показати IP 24 Червня 2017 22:13
Чомусь там кіпіш ( в ЗСУ) по поводу що техніка російська чи радянська ніхто не піднімає. В епоху що за те ато платить кожен житель України крім людей з посвідченням, і на ато в рік списується більше 130 мільярдів гр, в Алфьорова на хлібзаводі вантажних бундесверовських мерседесів їздить більше ніж в цілій армії.Патроний завод не будують тому що до влади прийшли *временщики* їм простіше купити за долари в Руминии чи Болгарии.Патроний завод побудувати це не така складна задача , а от виготовити танковий чи артилерійський постріл (снаряд ,заряд, підривник) це мега складна задача.
123 Показати IP 25 Червня 2017 13:18
Зрадою було б залишити врожай на полі, працівників без зарплати, не сплатити податки, а не купити в Україні один камаз

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus