USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

16 штатів США подали позов проти Трампа

19 Лютого 2019 08:29
Влада Каліфорнії і ще 15 штатів направили позов до окружного суду на півночі Каліфорнії з метою оскаржити рішення президента США Дональда Трампа ввести режим надзвичайного стану на південному кордоні країни.

Як інформує 24 канал, про це повідомила газета The Wall Street Journal з посиланням на інформацію, отриману в апараті генерального прокурора Каліфорнії Хав'єра Бесерра.

Відповідачами у позові названі президент, міністри оборони, фінансів і внутрішньої безпеки країни. Позивачі вимагають від суду ввести тимчасову заборону на виконання наказу глави держави про введення режиму надзвичайного стану. Штати домагаються того, щоб Трамп не зміг витратити без згоди Конгресу кошти на будівництво стіни на кордоні з Мексикою.

Позов поданий до федерального окружного суду в Сан-Франциско.

Аналогічний позов подала в п'ятницю організація з захисту прав споживачів Public Citizen. Вона діяла від імені групи захисників навколишнього середовища і трьох землевласників зі штату Техас, яких раніше федеральний уряд попередило про те, що ділянки стіни будуть побудовані на їх землях. У позові правозахисна група стверджує, що, вводячи режим надзвичайного стану, американський лідер перевищує свої повноваження, передбачені федеральними законами про надзвичайні положеннях, і що його рішення суперечить принципу поділу влади.

У п'ятницю Трамп підписав декларацію про введення режиму надзвичайного стану на південному кордоні країни. Це дозволить Трампу отримати в цілому близько 8 мільярдів доларів. Гроші підуть на зведення та ремонт стіни на ділянці кордону з Мексикою протяжністю в 376,5 кілометра.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus