USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

25 листопада: події, факти, дні народження

25 Листопада 2020 00:00
День народження 25 листопада відзначає працівник відділу еколого-освітньої та рекреаційної роботи парку «Цуманська пуща» Павло Савчук.

Колеги, знайомі та друзі вітають його зі святом та зичать здоров’я і натхнення, любові та уваги, тепла і сонячного настрою, успіхів у всьому, яскравих вражень і веселки емоцій. А ще - щоденних перемог, прихильності фортуни та здійснення всіх задумів.

Свято сьогодні і в художника Павла Варварика.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає йому міцного здоров’я, приємних зустрічей, завжди відмінних новин, радісних подій, щасливих посмішок навколо та вірних друзів поряд.
Павло Савчук
Павло Савчук
Павло Варварик
Павло Варварик
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні - Міжнародний день боротьби за ліквідацію насильства над жінками. Цього дня в 1961 році в Домініканській Республіці за наказом домініканського правителя Рафаеля Трухильо були по-звірячому вбиті три сестри Мірабал, які були політичними активістками. Це й стало причиною запровадження цього дня ООН в 2000 році.

Наша хроніка:

Минулоріч наша редакція писала про те, що луцький територіальний центр відзначив 25-річчя.

Два роки тому понад сотня власників автівок на єврономерах заблокувала митний пост «Устилуг».

У 2017 ми повідомляли про те, що 15-річного Дмитра Гулюка, сина лучанина Сергія Гулюка, який загинув на кордоні з РФ у 2014 році, водій «у грубій формі» висадив з маршрутки.

У 2016 році цього дня лучани просили міськраду посприяти у зверненні до центральної влади щодо легалізації зброї в Україні.

2015 року лучанам показали унікальну фотовиставку «Чуєш, брате?». Один із найвідоміших українських фотографів-документалістів Олександр Глядєлов привіз до Луцька свою виставку про Майдан та війну на сході.

Окрім того, в цей день луцький зоопарк поповнили нові мешканці. Двогорбову верблюдиху Наpу та гімалайську ведмедицю Аміну отримали від львівського «Лімпопо».

У 2014 році редакція розповідала про власників білбордів у Луцьку. Серед власників знайшлися і офшорні компанії з Кіпру.

Також цього дня два роки тому у Луцьку відловили більше тисячі безпритульних псів. «Ми відловили більше 1050 собак», - розповів директор КП «Ласка» .

Чотири роки тому у місто на Волині прибули паломники з усєї України. Прибули вони у Володимир-Волинський, щоб відзначити день пам’яті святого Йосафата - волинського святого.

У 2012 році у волинянина вилучили 600 літрів спирту. З’ясували, що спирт зберігався у бочках в житловому будинку, а в самого спиртовика проблем із законом ніколи не було.

Народилися:

25 листопада народилися іспанський драматург, поет і прозаїк Фелікс Лопе де Вега («Собака на сіні», «Дівчина з глечиком»), французький абат, який розробив дактильну абетку для глухонімих і присвятив життя навчанню глухонімих дітей Шарль Делепі, лікар, хірург, анатом і педагог Микола Пирогов, український письменник Іван Нечуй-Левицький («Микола Джеря», «Кайдашева сім'я», «Граматика української мови» у двох частинах,«Маруся Богуславка»), німецький інженер, винахідник Карл Бенц, український підприємець, економіст, громадський та кооперативний діяч Микола Заячківський, український поет Михайло Орест, український письменник і публіцист Клим Поліщук («Гуляйпільський батько», «Отаман Зелений»), чилійський військовий, політичний і державний діяч Аугусто Піночет, український письменник Юрій Бедзик, американський письменник-фантаст Пол Андерсон («Король Іса»), український мовознавець Орися Демська, українська поп-співачка Марина Одольська, українська гімнастка Олена Вітриченко та іспанський футболіст Хаві Алонсо.

Сталося:

1783 - останні британські війська залишили територію новостворених США.

1795 — в день іменин Катерини II останній польський король Станіслав Август Понятовський відрікся від престолу.

1867 — шведський винахідник Альфред Нобель запатентував динаміт.

1905 — у Лубнах вийшов друком перший номер газети «Хлібороб», першого легального українського видання в підросійській Україні.

1936 — Німеччина і Японія уклали Антикомінтернівський пакт.

1941 — британський лінкор «Barham» торпедований підводним човном U-331 поблизу Соллума (Середземне море). Лінкор вибухнув від детонації боєзапасу при перекиданні.

1950 — Корейська війна: китайська армія почала свій перший великий наступ, важка поразка військ ООН.

2000 — голландський парламент легалізував евтаназію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus