USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

82% усіх багатств світу належить 1% населення Землі. Дослідження

23 Січня 2018 07:40
82-ма відсотками всіх коштів у світі, заробленими 2017 року, володіє один відсоток населення Землі, свідчать дані дослідження міжнародного об’єднання організацій по боротьбі з бідністю Oxfam, повідомляє Радіо Свобода.

Згідно зі звітом, оприлюдненим 22 січня, 3,7 мільярда людей, які становлять найбіднішу частину населення світу, не отримали нічого від глобального зростання прибутку.

Загальний статок найбагатших людей світу з 2010 року зріс на 13 відсотків. Ці статки збільшуються в шість разів швидше, ніж зарплати звичайних робітників і службовців.

При цьому, як свідчить дослідження, кількість мільярдерів у світі безпрецедентно зросла: у період між березнем 2016 і березнем 2017 року новий мільярдер з’являвся в середньому кожні два дні.

Всього в світі налічується понад дві тисячі осіб, що вважаються мільярдерами.

«Бум мільярдерів є ознакою не квітучої економіки, а симптомом неефективної економічної системи. Люди, які роблять наш одяг, збирають наші телефони і вирощують нашу їжу, експлуатуються, щоб забезпечити постійне постачання дешевих товарів, а також збільшити прибуток корпорацій і інвесторів-мільярдерів», – заявила виконавчий директор Oxfam International Вінні Б’яніма.

Oxfam закликає уряди забезпечити роботу економіки на всіх, а не лише на багатих людей.

Міжнародне об'єднання публікує доповідь напередодні щорічної зустрічі Всесвітнього економічного форуму в Давосі, Швейцарія, яка починається 23 січня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus