USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86
Світ

Бронетехніка, ППО, ракети: Британія оголосила про найбільший в історії пакет допомоги Україні

Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак сьогодні прибуде до Польщі, де оголосить про найбільший в історії пакет військової допомоги Україні.

Сьогодні 08:27

Небезпечна для здоров'я спека посилюється в Європі, – вчені

Хвилі спеки в Європі стають настільки сильними, що людський організм не справляється з навантаженням.

Сьогодні 07:44

«Під час війни діти є найвразливішою категорією споживачів інформації», – Ірина Констанкевич у виступі в ПАРЄ

Весняна сесія ПАРЄ завершила роботу. В останній день засідання українські парламентарі доповідали щодо насилля в інтернеті та права дітей на безпечне цифрове середовище. Від української делегації виступили народні депутатки Ірина Констанкевич та Лариса Білозір, які зупинилися на особливостях впливу мереж та дезінформації на дітей під час війни.

Сьогодні 07:17

Можна побачити в бінокль: «Комета диявола» максимально наблизилася до Сонця

Комета заходить у Сонячну систему раз на 71 рік. Вона завширшки 17 км і рухається траєкторією, що приведе її на відстань 116,8 мільйона км від Сонця під час перигелію. Найбільш помітною на Землі комета 12P стає за кілька ночей до та після досягнення перигелію – найближчої до Сонця точки у своїй орбіті.

Сьогодні 00:33

60 годин поспіль: нігерієць побив світовий рекорд з безперервної гри в шахи

29-річний Тунде розпочав грати на Таймс-сквер у Ньо-Йорку (США) 17 квітня. Шаховий чемпіон націлився на безперервну гру протягом 58 годин, але не зупинився на цьому і 20 квітня закінчив марафон на 60 годинах.

Сьогодні 00:15

23 квітня: свята, події, факти. Всеукраїнський день психолога та похід князя Ігоря проти половців

Сьогодні відзначають також Всесвітній день книг і авторського права, Всесвітній тиждень безпеки дорожнього руху, День «Поговоріть як Шекспір», День скаутингу, День водія шкільного автобуса, День шансу, Міжнародний день свободи творчості, День святого Георгія, Міжнародний день іспанської мови, Міжнародний день англійської мови, Міжнародний день колупання в носі.

Сьогодні 00:00

Дуда «спровокував»: у Росії заговорили про пряме військове зіткнення з Польщею

Росія ставиться до Польщі з особливою увагою, заявила представник МЗС Росії Захарова.

22 Квітня 2024 22:29

Польща готова розмістити ядерну зброю союзників по НАТО, – Дуда

Дуда нагадав, що Росія дедалі більше мілітаризує Калінінградську область, а нещодавно «передислокувала свою ядерну зброю до Білорусі».

22 Квітня 2024 13:58

Країни ЄС тиснуть на Грецію та Іспанію щодо надання Україні систем ППО, – ЗМІ

Раніше Україна звернулася до західних партнерів, аби ті терміново надали сім додаткових систем ППО, серед яких – Patriot або радянські С-300, адже РФ посилює повітряну та ракетну атаки проти міст та енергетичної інфраструктури України.

22 Квітня 2024 11:45

Якщо допомога від США надійде швидко, Сили оборони зможуть призупинити наступ Росії, – ISW

Американська військова допомога Україні, включаючи ATACMS, може бути доставлена в Україну до кінця наступного тижня, якщо Сенат ухвалить законопроєкт про додаткові асигнування 23 квітня, а президент США Джо Байден підпише його до 24 квітня.

22 Квітня 2024 09:17

«Ми в руїні»: польські підприємці вимагають у фермерів негайно розблокувати кордон з Україною

Люблінський воєвода отримав кілька десятків листів від підприємців, які опинилися на межі банкрутства через уже кількамісячну блокаду польсько-українського кордону.

22 Квітня 2024 08:42

Вчені виявили здатність мікропластику проникати в клітини мозку

У результаті дослідження, проведеного турецькими вченими, було виявлено здатність мікропластику проникати в клітини мозку. Вчені продовжують з’ясовувати, чи впливає мікропластик на появу таких захворювань, як-от хвороба Альцгеймера, інсульт та інші.

22 Квітня 2024 00:34

Штучний інтелект знайшов чужий малюнок на відомій картині Рафаеля

Одну з чотирьої фігур на полотні малював не сам майстер, вважають дослідники.

22 Квітня 2024 00:16

22 квітня: свята, події, факти. День Землі та дебют роликових ковзанів

22 квітня в церковному календарі – день пам’яті преподобного Теодора. А іменини сьогодні у Луки, Віталія, Всеволода, Федора (Теодора).

22 Квітня 2024 00:00

У Нідерландах помер чоловік, який 613 днів хворів на COVID-19

Вірус в організмі 72-річного чоловіка, що лікувався в університетській лікарні Амстердама, мутував близько 50 разів.

21 Квітня 2024 23:04

Скільки літаків втратила РФ за час війни проти України

Збиття російського військового літака Ту-22М3 стало першим випадком, коли українська система протиповітряної оборони збила стратегічний бомбардувальник.

21 Квітня 2024 15:49

РФ може посилити атаки до надходження допомоги США в Україну, – ISW

Російські війська продовжували, а в деяких районах посилили поточні наступальні операції, використовуючи аномально посушливі умови цьогорічної весни та все ще наявну нестачу боєприпасів у ЗСУ до прибуття обіцяної західної допомоги у сфері безпеки. За оцінками аналітиків ISW, допомога не почне впливати на ситуацію на лінії фронту протягом кількох тижнів.

21 Квітня 2024 13:54

Астрономи вперше зафіксували «космічну веселку» поза межами Сонячної системи

Явище відстежили на екзопланеті під назвою WASP-76b за допомогою космічного телескопа «Хеопса» Європейського космічного агентства. «Ефект слави» – оптичне явище, що виникає через відбивання світла від хмар. Воно є результатом взаємодії сонячного світла із крихітними краплями води або кристалами льоду в атмосфері. «Космічна веселка» проявляється як сукупність кілець кольорового світла, що оточують об’єкт спостереження.

21 Квітня 2024 00:37

Система Orphus