USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Американський грантодавець USAID зупинив співпрацю з НАЗК

28 Березня 2017 21:25
Член НАЗК Руслан Рябошапка заявив, що Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) зупинило співпрацю з Національним агентством з питань запобігання корупції.

Про це на він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Рябошапка припустив, що USAID припинив співпрацю з НАЗК через скандальні правки до декларування.

"Новий закон в дії. USAID зупинив співпрацю з НАЗК", - написав Рябошапка.

Окрім того, за словами Рябошапки, НАЗК повинен терміново провести засідання, щоб розібратися, чому сайт для подання декларацій про доходи не працює вже тиждень.

"Ситуація з функціонуванням Єдиного державного реєстру декларацій стає, на жаль, вибухонебезпечною. Вніс пропозицію щодо термінового скликання засідання НАЗК, на якому ми повинні сьогодні ж знайти вирішення проблеми", - написав він.

Своєю чергою у соцмережах чиновники та депутати масово скаржаться на падіння сайту, а об'єднання громадських організацій та експертів України "Реанімаційний пакет реформ" іронічно пропонує знайти винного у цьому.

Як відомо, 27 березня президент України Петро Порошенко підписав зміни до закону "Про протидію корупції", згідно з якими члени антикорупційних громадських організацій зобов'язані подавати електронні декларації.

Напередодні на зустрічі з представниками громадських організацій Порошенко заявив, що мусить підписати законопроект через необхідність врахування інтересів військовослужбовців.

Водночас президент підтримав необхідність створення робочої групи за участю представників громадських організацій, АП і депутатів Ради для узгодження змін до відповідного закону.

З протестами щодо схваленого Києвом законодавства публічно виступили представники Великої Британії, США, Канади та офіційний Брюссель.

Голова антикорупційного комітету Єгор Соболєв наголошував, що під час ухвалення закону про зміни до е-декларування 23 березня (законопроект №6172 – ред.) в нього з голосу було внесено багато правок, які зробили норму суперечливою.

Водночас постанова за скасування суперечливого закону не набрала достатньої підтримки в Раді під час голосування 24 березня.

USAID - Агентство США з міжнародного розвитку - працює в Україні з 1992 року, надаючи допомогу в таких сферах як економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров'я, соціальний сектор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus