USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Бабченко увійшов у число журналістів, названих Людиною року за версією Time

12 Грудня 2018 07:40
Російський журналіст і затятий критик кремлівського режиму Аркадій Бабченко увійшов до групи представників ЗМІ Вартові, яким було присуджено титул Людина року-2018 за версією журналу Time, пише Новое время.

Раніше колишній співробітник московської Нової газети опинився у центрі скандалу після спецоперації СБУ щодо запобігання його вбивству.

Для цього українська спецслужба інсценувала смерть Бабченка, завдяки чому вдалося затримати організатора даного злочину.

Тоді деякі політики, громадські діячі та ЗМІ, незважаючи на реальну загрозу життю журналіста, розкритикували його за участь у цій постановці.

Однак тепер Бабченко віддали належне, включивши його разом з низкою інших журналістів з усього світу у список Людини року.

"У його старому московському виданні Новая газета щонайменше п'ять журналістів були вбиті з 2000 року. Бабченко каже, що більшість з них він знав особисто. Тому, коли силовики в Україні попередили його, що він може стати жертвою вбивства, він серйозно поставився до загрози", - зазначив Time.

Раніше повідомлялося, що титул Людина року-2018 за версією журналу Time присудили групі журналістів, які постраждали за свою діяльність.

У цю групу, яку журналісти видання назвали Вартові, увійшли убитий в консульстві Саудівської Аравії журналіст Джамаль Хашукджі, два журналіста Reuters, які були арештовані в кінці минулого року в М'янмі Ва Лон і Кья Со Оо, п'ятеро співробітників американської газети Capital Gazette, які загинули внаслідок перестрілки в редакції видання, а також виконавчий директор філіппінського новинного сайту Rappler Марія Ресса. Минулого місяця їй було пред'явлено звинувачення в ухиленні від сплати податків, проте, за даними правозахисників, це є частиною придушення інакомислення адміністрацією президента Філіппін Родріго Дутерте.

На другому місці опинився президент США Дональд Трамп, третє - у спецпрокурора Роберта Мюллера.

Також на звання Людина року претендувалипрезидент РФ Володимир Путін, режисер фільму Чорна пантера Райан Куглер, професор Крістін Блейз Форд, яка звинуватила в сексуальних домаганнях кандидата на посаду суду Верховного судді США Бретта Кавано, дружина британського принца Гаррі Меган Маркл, президент Південної Кореї Мун Чже Ін.

Також в шорт-лист потрапили учні школи в Паркленд (штат Флорида), які після масового вбивства в цій школі почали кампанію за обмеження володіння зброєю, і "розділені сім'ї" - сім'ї мігрантів, звинувачених у незаконному перетині кордону США, з яких тимчасово вилучали дітей. Після масового громадського обурення американська влада відмовилася від цієї політики.

Нагадаємо, ввечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ. Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТООлексій Цимбалюк. Підозрюваний у організації замовного вбивства журналіста Аркадія Бабченка –Борис Герман.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus