USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Депутати просять швидко і ретельно розслідувати теракт у Луцьку

29 Березня 2017 15:19
Депутати Луцької міськради звертаються до Міністра внутрішніх справ та глави Служби безпеки України щодо обстрілу Генерального консульства Республіки Польща у Луцьку.

Відповідне звернення депутати прийняли під час засідання 21 чергової сесії Луцької міськради 29 березня.

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

У СБУ офіційно назвали обстріл Генерального консульства Польщі в Луцьку терористичним актом, а в діях зловмисників правоохоронці вбачають чіткий слід російських провокаторів. У зв’язку з терактом, усі польські консульства в Україні припинили роботу.

Перед початком сесійного засідання секретар міськради Ігор Поліщук повідомив, що міська рада не може стояти осторонь цих процесів і попросив структурні підрозділи підготувати проект звернення до найвищих керівників правоохоронних органів з проханням якомога швидше і ретельніше розслідувати цей випадок. Адже наслідки цієї події можуть вийти далеко за межі України.
На засідання прибув і народний депутат України Сергій Євтушок. Він зазначив, що приїхав до Луцька у зв’язку з терактом в місті. На його думку, цей випадок - наступ на національні інтереси держави.

«Вважаю, це більше ніж сигнал наших ворогів, які здійснюють агресію проти нашої держави. Це справа рук представників Російської Федерації і Путіна. Саме в Луцьку багато людей отримують візи і це посил для наших партнерів про те, що це в Україні не влада, немає держави і ніяких цивілізованих процесів. Вважаю цей випадок наступом на національні інтереси», - зазначив він.
Згодом депутти підтримали звернення. Текст подаємо без змін:

Звернення щодо засудження злочинних дій невідомих осіб, які обстріляли приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку

Ми, депутати Луцької міської ради, висловлюємо обурення з приводу нічного обстрілу приміщення Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку, який здійснили невідомі особи у ніч 29 березня 2017 року. Такі дії підпадають під ознаки складу злочину проти життя та здоров'я людей, у цьому випадку — громадян іноземної держави.

Луцька міська рада засуджує дії злочинців, які грубо порушили норми закону та моралі, завдали шкоди добросусідським відносинам українського та польського народів. Республіка Польща є багаторічним партнером України на шляху інтеграції нашої держави до Європейського Союзу.

Вважаємо, що в час військової інтервенції проти нашої держави такі злочинні дії сприймаємо як провокацію спецслужб Російської Федерації.

Ця подія уже набула значного резонансу серед жителів нашого міста та й усієї України. Консул Ресубліки Польща у Луцьку Кшиштоф Савіцкі назвав нічний інцидент у приміщенні Консульства терористичним актом. Це може накласти тінь на дружні та партнерські відносини між Україною та Польщею. Тому ми, депутати Луцької міської ради, як представники територіальної громади, повинні зробити все, аби зберегти рівновагу та стабільність у добросусідських відносинах наших держав.

Просимо Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова та Голову Служби безпеки України Василя Грицака взяти розслідування резонансної справи щодо обстрілу Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку на особистий контроль, терміново здійснити перевірку обставин збройного нападу, провести об’єктивне розслідування та притягнути винних до відповідальності.

Звернення вирішили направити Міністру внутрішніх справ України Арсену Авакову та голові Служби безпеки України Василеві Грицаку. А також копію звернення надішлють польським містам – побратимам Луцька, щоб продемонструватии їм підтримку луцької громади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus