USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Екс-голові Nissan висунули звинувачення у приховуванні доходів

11 Грудня 2018 09:47
Прокурори в Токіо в понеділок висунули екс-голові ради директорів Nissan Motor Карлосу Гону офіційні звинувачення у заниженні даних про розмір доходів і продовжили термін його утримання під вартою.

Прокурори також пред'явили Nissan звинувачення в наданні неправдивих відомостей у фінансовій звітності, повідомляє УНІАН.

Гон був затриманий 19 листопада за підозрою в змові з метою заниження приблизно вдвічі даних про розмір своєї зарплати, яка насправді становила 10 мільярдів ієн ($88 млн), протягом п'яти років починаючи з 2010 року.

З тих пір Гон перебуває у в'язниці в Токіо, проте офіційні звинувачення пред'явлені йому вперше. Прокурори в понеділок продовжили термін перебування колишнього топ-менеджера Nissan під вартою у зв'язку з підозрами у заниженні даних про зарплату протягом ще трьох років, до кінця березня 2018 року.

Nissan, яка через кілька днів після затримання Гона звільнила його з посади голови ради директорів, повідомила, що порушення було сплановано ним за сприяння колишнього уповноваженого директора компанії Грега Келлі, якому в понеділок також пред'явили офіційні звинувачення.

Гон і Келлі не робили заяв через своїх адвокатів, але японські ЗМІ повідомили, що вони заперечують звинувачення. На дзвінки в офіс адвоката Гона Мотонарі Оцуру ніхто не відповів.

"Надання неправдивих відомостей до річної звітності завдає серйозної шкоди достовірності публічного розкриття інформації Nissan на ринках цінних паперів, і компанія висловлює своє глибоке співчуття", - йдеться в заяві автовиробника.

Японська комісія з нагляду за цінними паперами і біржами повідомила, що за подібне правопорушення компанії може загрожувати штраф до 700 мільйонів ієн ($6,21 мільйона).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus