USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Хакери РФ продають онлайн-паролі британських міністрів

23 Червня 2017 12:28
Російські хакери продають онлайн-паролі, що належать британським міністрам-членам кабінету, послам та старшим офіцерам поліції.

Про це йдеться у розслідуванні британського видання The Times, інформує Європейська правда.

"Електронні адреси та паролі, які використовує Джастін Грінінг, міністр з питань освіти та Грег Кларк, міністр з питань бізнесу, є серед вкрадених документів десятків тисяч державних службовців, які були продані або обміняні на російськомовних хакерських сайтах. Пізніше вони стали вільно доступні", - повідомляє видання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США ЗВИНУВАТИЛИ ХАКЕРІВ РФ В АТАКАХ НА ЧОРНОГОРІЮ

Два величезних списки викрадених даних показують приватну інформацію про вхідну реєстрацію, що включає 1000 британських депутатів та парламентський персонал, 7000 працівників поліції та понад 1000 представників Міністерства закордонних справ.

Повідомляється, що вчора ввечері Національний центр кібербезпеки (NCSC), який був створений для захисту Британії від кібератак, заявив, що після того, як буде зроблено аналіз даної інформації, він повторно надасть вказівки урядовим відомствам щодо захисту даних.

Списки поєднують викрадені дані з веб-сайтів, включаючи мережу LinkedIn, яка була зламана в 2012 році, MySpace та десятки менших мереж.

Вони містять паролі, які використовував колишній британський посол в Ізраїлі та керівник управління Департаменту з питань виходу Британії з Європейського Союзу.

Нагадаємо, у лютому британське видання The Financial Times повідомило, що хакерська група APT28, яка за даними експертів з питань кібер-безпеки є підрозділом Головного розвідувального управління Генштабу РФ, активна протягом як мінімум десяти років та встигла завдати шкоди найбільш вразливим та важливим військовим та дипломатичним організаціям на Заході.

До слова, спеціаліст фірми Upguard Кріс Вікері виявив на сервісі Amazon Cloud дані 198 млн американських виборців, які пролежали там в незапароленном вигляді з 1 по 14 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Sieger Показати IP 23 Червня 2017 13:03
Добре працюють. Одне слово - професіонали своєї справи. Нам би в Україні такі професіонали не завадили б.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus