USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Ле Пен їздила до Путіна по гроші, - політолог

26 Березня 2017 16:29
Кандидат на президентське крісло у Франції Марін Ле Пен навідувалася до Москви, аби зустрітися з російським президентом Володимиром Путіним та отримати фінансування власної передвиборчої кампанії.

В обмін на отримані кошти Ле Пен пообіцяла главі Кремля повне зняття санкцій із Російської Федерації, вихід з НАТО та ЄС. Однак для Києва її перемога на президентських виборах означатиме величезний мінус на шляху до мирного врегулювання війни в Україні, зазначає видання «Грушевського,5».

Таку точку зору висловив професор Київського національного університету ім. Тараса Шевченка, доктор політичних наук, експерт із питань міжнародної політики Григорій Перепелиця.

«Перемога Ле Пен на виборах президента Франції – безумовно, дуже велика загроза для України. Треба сказати, що при всіх президентах Франція проводила русоцентристську політику. Ми маємо визнати, що, власне, вона завжди дивилася і дивиться на Україну через окуляри Москви. Але, звісно, при Ле Пен ситуація погіршиться у багато разів», - зазначає Перепелиця.

Експерт зауважує, що у випадку перемоги Ле Пен на виборах у «нормандському форматі» Україна отримає Францію в якості прямого союзника Росії.

«Більше того, вона зможе блокувати всі рішення у рамках НАТО і рамках Євросоюзу. І це дуже важливо, якщо ми розглядаємо перспективу України в НАТО, хоча у нас немає ніяких шансів наблизитися до членства в альянсі в наступні чотири роки, бо наше політичне керівництво не розглядає це як ціль України», - підкреслює експерт.

На думку Перепелиці, перемога Ле Пен означатиме подальше розгойдування єдності Європейського союзу у площині врегулювання українського питання.

Нагадаємо, поліція взяла під варту охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції Марін Ле Пен у справі про нецільове використання коштів ЄС.

Європейське бюро з боротьби з шахрайством (OLAF) раніше встановило, що голова партійного кабінету Катрін Грізе і охоронець Тьєрі Леж’є були фіктивно найняті як помічники європарламентаря.

Грізе заробила 298,5 тисячі євро, які Ле Пен повинна була відшкодувати до 31 січня, але не зробила цього. Заробіток Леж’є в розмірі 41,5 тисячі євро необхідно повернути до 28 лютого.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Sieger Показати IP 26 Березня 2017 17:33
А цей горе-політолог свічку тримав і бачив, як Путін Ле Пен гроші давав чи що? Тім проХВВесорам шеви аби ляпнути і себе пропіарити.
123 Показати IP 26 Березня 2017 17:34
А че к петрухе липецкому не приехала? Тоже вроде как человек не бедный.
дяк цього приходу Показати IP 26 Березня 2017 18:41
Дурний піп - дурна і його молитва. Забули, як Трампа гадили, і як видаляли сторінки в соцмережах? А самі на які гроші революцію робили - забули?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus