USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Луцька спортсменка виборола золоту медаль у росіянки

22 Січня 2018 23:08
Жителька Луцька Юлія Батенкова-Бауман виграла золоту медаль на кубку світу з паралімпійських зимових видів спорту

Спортсменка виступає у складі Національної паралімпійської збірної команди України на Кубку світу, який проходить з 20 по 28 січня 2018 року у німецькому місті Оберіді, повідомили в Національному комітеті спорту інвалідів України.

У перший день змагань, 20 січня, Юлія Батенкова-Бауман тріумфально виборола золоту нагороду у лижних перегонах, середня дистанція.

Спортсменка перемогла свою споконвічну суперницю з Росії Анну Міленіну (Бурмістрову), яка виступає під нейтральним прапором. Лучанка обійшла росіянку з вражаючим результатом - 0,09 с.

Цікаво, що у другий день змагань, 21 січня, жоден укранський спортсмен не завоював золота. Натомість збірна здобула три срібні та дві бронзові нагороди на довгій дистангції в лижних перегонах. Одна зі срібних медалей дісталася теж Юлії Батенковій-Бауман.

Відтак, після двох днів змагань команда України – на 3 місці після команди, що виступає під нейтральним прапором, та США.

Загалом у цьому кубкові світу беруть участь близько 200 спортсменів-паралімпійців з 29 країн. Змагання є важливим спортивним етапом перед Паралімпіадою-2018.

Довідково:

Юлія Батенкова (в заміжжі Батенкова-Бауман) народилася 20 вересня 1983 року у м. Сімферополь, Кримська АРСР. З п'яти до восьми років займалася гімнастикою. У результаті автомобільної катастрофи 1991 року отримала травму, що спричинила ампутацію правої руки. В аварії загинули її матір та брат. Зараз займається лижними гонками та біатлоном у Волинському обласному центрі «Інваспорт».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus