USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мінськ і Варшава обговорять розміщення в Польщі військової бази США, – ЗМІ

18 Лютого 2019 08:29
Мінськ і Варшава готові обговорити можливе розміщення в Польщі так званого «форту Трампа» (на честь президента США Дональда Трампа) – постійної військової бази США.

Про це заявив голова Ради Республіки Національних зборів Білорусі Михайло Мясникович, пише Українська правда.

«Польська сторона, вважаю, почула нашу стурбованість (можливим розміщенням бази). Будуть відповідні діалоги на рівні міністрів оборони і також по лінії міністерств закордонних справ», – сказав Мясникович в інтерв’ю телеканалу ОНТ за підсумками свого візиту до Польщі.

За його словами, під час обговорення питання про можливе розміщення бази польська сторона «досить конструктивно реагувала і запевняла і на рівні міністра закордонних справ, і президента, що це ні в якому разі не повинно привести до якоїсь ескалації напруженості».

В кінці минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що Мінськ і Москва займаються пошуком адекватної і незатратної відповідь на можливе розміщення постійної військової бази США в Польщі.

«Звичайно, нас це турбує. Якщо, припустимо, в Польщі вони заявляють, що готові витрачати мільйони доларів, щоб розмістити там (...) якийсь «форт Трампа», звичайно, ми не ідіоти і, звичайно, на це реагуємо», – сказав тоді Лукашенко.

«Звичайно, ми зі своїм головним союзником (Росією) думаємо про те, як нам протистояти всьому цьому і як з мінімальними витратами знайти адекватну відповідь», – додав президент Білорусі.

Пізніше він також заявив, що республіці «знадобиться нова ракетна зброя», якщо «форт Трампа» з’явиться в Польщі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus