USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Як після вибуху ядерної бомби: показали Бейрут з висоти пташиного польоту. Відео

5 Серпня 2020 18:32
У результаті вибуху в порту Бейрута загинули 113 осіб, повідомив у середу, 5 серпня, глава МОЗ Лівану Хамад Хасан. Уряд Лівану вводить на два тижні режим надзвичайного стану в столиці країни.

Наразі відомо про 4 тисячі осіб, які були травмовані під час вибуху. Десятки людей все ще знаходяться під завалами, сам порт фактично повністю зруйнований. Про це пише Кореспондент з посиланням на телеканал Аль-Маядін.

Уряд країни розпорядився помістити під домашній арешт всю адміністрацію бейрутського порту, поки не буде встановлена відповідальність конкретних посадових осіб за вибух, що стався. Відповідне рішення прийняте на екстреному засіданні кабінету. Його виконання покладене на армію.

Працювати порт Бейрута поки не зможе. Основні вантожоперевезення для Лівану тепер здійснюватиме порт Тріполі, повідомляють місцеві ЗМІ.

У результаті вибуху отримав пошкодження військовий корабель миротворчої місії ООН в Лівані, поранено кілька військових. Також постраждали кілька співробітників посольства Німеччини. Пошкоджено посольства Росії і Казахстану.

Переповнені хворими на коронавірус лікарні ліванської столиці не можуть впоратися із напливом поранених.
Губернатор міста Марван Аббуд порівняв наслідки вибуху, з ударами атомної бомби по Хіросімі і Нагасакі під час Другої світової війни.
Сила вибуху відповідала магнітуді 3,5 бала при землетрусі, повідомляє Дослідницький центр геофізики в Потсдамі. Вибух було чути в столиці Кіпру Нікосії, що за 240 км від Бейрута.

4 серпня у столиці Лівану Бейруті, в міському порту, прогримів потужний вибух. Серед загиблих - генсек націоналістичної партії Лівану Катаїб Назар Наджарян. Поранення отримали дружина і дочка глави уряду Хасана Діабі, а також кілька його радників. Власником судна, на якому вибухнув амоній, був російський бізнесмен.

Також стало відомо, що під час вибуху постраждали кілька українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus