USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Мальдівах арештували екс-президента, обвинуваченого у відмиванні грошей

19 Лютого 2019 09:12
Колишнього президента Мальдівської Республіки Абдуллу Яміна заарештували, він обвинувачується у відмиванні грошей.

Про це повідомляє агентство AFP.

"Влада Мальдівів у понеділок наказала арештувати колишнього президента Абдуллу Яміна за звинуваченнями у відмиванні грошей", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, арешт відбувся після того, як суд розпочав попереднє слухання щодо тверджень про те, що Ямін отримав майже 1,5 мільйона доларів незаконних платежів безпосередньо перед тим, як він програв вибори у вересні 2018-го.

"Прокуратура заявила, що Ямін нібито намагався підкупити свідків", - сказав представник суду, додавши, що колишнього президента відправлять до в'язниці на острові Дхунідху.

Суд вже заморозив місцеві банківські рахунки Яміна на суму близько 6,5 млн доларів. Уряд Мальдівів вважає, що інші гроші Яміна можуть бути сховані за кордоном, і заявив, що на даний момент ведуться переговори з іноземними підприємствами про репатріацію будь-яких знайдених грошей екс-президента.

Ямін та його представники не прокоментували агентству дану інформацію.

Як повідомлялося, розслідування проти колишнього президента почалося після того, як в державні слідчі органи потрапив звіт про незаконні фінансові операції Яміна, коли він був президентом у період з 2013 по 2018 рік.

На початку лютого адміністрація чинного президента Мальдівів попросила всіх громадян країни повідомляти інформацію про корупційні діяння та зловживання владою, скоєних членами попереднього уряду за часів Яміна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
мда... Показати IP 19 Лютого 2019 11:38
де ми, а де Мальдіви?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus