USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Різдво в Європі послаблять карантин

25 Листопада 2020 08:40
Уряди Франції та Великобританії пом’якшать карантинні обмеження на період різдвяних свят.

Про це заявили представники влади у вівторок, 24 листопада, передає Корреспондент.net.

Так, французький лідер Еммануель Макрон під час телезвернення до нації повідомив, що карантин послаблять із 28 листопада.

За його словами, з найближчої суботи будуть дозволені прогулянки на вулиці в межах 20 км і протягом трьох годин. Також буде дозволена робота магазинів до 21:00 з дотриманням суворих санітарних заходів.

Крім того, президент попередив, що залежно від розвитку епідситуації карантин може бути скасований 15 грудня, проте тоді буде введена комендантська година з 21:00 до 07:00.

Член британського кабміну Майкл Гоув за підсумками зустрічі представників усіх адмінчастин Сполученого Королівства анонсував пом’якшення карантинних заходів на п’ять днів – із 23 до 27 грудня.

На цей час дозволено зустріч трьох сімей або трьох компаній людей, що живуть окремо. При цьому необхідно заздалегідь визначитися, хто це буде, тому що змінити склад загальної компанії не дозволять.

«Це Різдво не може бути нормальним. Але ми працювали над тим, щоб знайти спосіб для сімей та друзів побачитися один з одним, однак це повинно мати обмежений характер і здійснюватися з обережністю», – заявив Гоув.

Як повідомлялося раніше, у Німеччині планують дозволити зібрання до 10 осіб на Різдво і Новий рік, пропонуючи деяке пом’якшення коронавірусних обмежень, щоб дозволити сім’ям і друзям святкувати разом.

Нагадаємо, прем’єр-міністр України Денис Шмигаль попередив, що в грудні у країні може бути введений повний локдаун, якщо карантин вихідного дня не дасть необхідного результату.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus