USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Обрали нового президента ПАРЄ

22 Січня 2018 13:58
Президентом Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) став італійський депутат Мікеле Ніколетті.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Його призначили на цю посаду без формального голосування, оскільки він був безальтернативним кандидатом. За домовленістю політичних груп, цього року цю посаду має посісти представник групи соціалістичних партій, а соціалісти висунули лише його кандидатуру.

Очікується, що Ніколетті обійматиме посаду президента наступні два роки – за традицією асамблеї, президента переобирають на другий рік без дискусій.

Для України важливо, що цей політик не є проросійським. Історія його голосувань свідчить: Ніколетті щоразу підтримував проукраїнські резолюції та правки до них, а також щороку голосував за підтвердження санкцій проти РФ.

Водночас італійцям властиві сентименти на адресу РФ, і Ніколетті особисто неодноразово виступав за збереження діалогу з Москвою. Також саме за його участі ведеться діалог про повернення представників РФ до роботи в асамблеї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus