USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Потужний землетрус сколихнув Аляску, є загроза цунамі

23 Січня 2018 15:07
Потужний землетрус магнітудою у 7.1 бала стався на півдні Аляски у неділю, повідомляє Голос Америки з посиланням на геологічну службу США.

За даними фахівців, епіцентр поштовхів зафіксували на глибині майже 125 кілометрів за 280 кілометрів від найбільшого міста на Алясці Анкоридж.

Перші поштовхи трапилися о 1:30 ночі за місцевим часом. Потім, дві години пізніше, поштовх силою 4,3 бали відчули у регіоні Кук Інлет. Ще раз о 5.29 ранку трохи сильніші поштовхи – силою 4,7 балів – знову відчувалися у Кук Інлет.

«Довгий і досить сильний землетрус, зникла електрика у західному Анкоридж», - написав Девід Гулен на своїй Твітер-сторінці. Місцеве населення на соціальних мережах повідомляє, що поштовхи їх розбудили, утім інформації про можливі руйнування поки немає.


Через можливість витоку газу були евакуйовані понад 10 родин у місті Кенай. Департамент транспорту Аляски повідомив на сторінці Фейсбук про руйнування дороги внаслідок поштовхів в регіоні Кенай.

Аляска розташована в одному з найбільш сейсмічно активних регіонів планети. Найбільш руйнівний землетрус на Алясці останнього часу стався в березні 1964 року. Амплітуда коливань складала тоді 9.2 балів. Поштовхи завдали значних руйнувань у найбільшому місті штату, Анкориджі і спровокували цунамі, що прокотилося по всьому західному узбережжю Північої Америки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus