USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рішення про екстрадицію екс-лідера Каталонії не прийняли

17 Листопада 2017 22:26
Бельгійський суд не зміг ухвалити рішення щодо європейських ордерів на арешт, зокрема, для колишнього каталонського лідера Карлеса Пучдемона та його чотирьох міністрів.

Судове слухання вирішили перенести, інформує 24 канал з посиланням El Pais.

Карлес Пучдемон та ще чотири міністри його уряду мають знову прибути у суд у Брюсселі, щоб озвучити свої аргументи щодо запиту Мадрида на їхню екстрадицію.

Наступне засідання заплановане на 4 грудня.

Нагадаємо, 27 жовтня парламент Каталонії прийняв резолюцію, що оголошує незалежність від Іспанії та затверджує власної конституції, а Конституційний суд Іспанії згодом анулював. Колишній очільник Каталонії Карлес Пучдемон та кілька міністрів з його уряду втекли у Бельгію. Це сталося після того, як іспанська влада звільнила увесь колишній уряд Каталонії. Її членів Верховний суд підозрює у сепаратизмі, розкраданні державних коштів та організації незаконного референдуму 1 жовтня. Дев'ять політиків, які не покинули Каталонію разом з Карлесом Пучдемоном, були достроково ув'язнені. Багатьом з них загрожує строк від 10 до 30 років ув'язнення за порушення закону.

Водночас суд видав ордер на арешт решти політиків, які втекли до Бельгії. Четверо політиків разом з екс-лідером Каталонії здалися бельгійській поліції 5 листопада. 6 листопада поліція їх відпустила. Влада Бельгії протягом 60 днів має вирішити, чи видавати каталонців Іспанії.

11 листопада у Барселоні тисячі людей вийшли на підтримку ув'язнених колишніх членів уряду Каталонії та вимагали в Мадрида звільнити їх з-під варти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus