USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Секс-цензура у Facebook: про що заборонено говорити в соцмережі

11 Грудня 2018 21:48
Facebook вніс зміни до розділу про сексуальні домагання. У них йдеться, що соцмережу можна використовувати для обговорення проблеми насильства і рабства, але не можна відверто писати про секс або пропонувати його, пише ТСН.

Відтепер у соцмережі, наприклад, заборонені прохання надіслати еротичні фото, пропозиція роботи стриптизерки, підшуковування партнерів зі спільними фетишами та використання відвертих виразів.

У користувачів одразу з'явилися запитання, як сильно будуть обмежувати нові правила звичне спілкування. Про те, що все ж таки можна писати у Facebook, а які пости будуть видаляти читайте далі.

Сексуальні послуги та активність "для дорослих"

Координація сексуальних послуг та підбір персоналу для них. Через Facebook заборонено підшуковувати людей для:

- знімання сексу;

- участі в порнографії;

- стрип-шоу в клубах, сексуальних постановках наживо, еротичних танців;

- сексуального, еротичного або тантричного масажів.

Окрім цього, заборонено організовувати зустрічі та координувати дії, пов'язані з усім названим.

"Інша" активність. Тут йдеться про заборону пропозицій чи прохань, які стосуються участі в комерційній порнографії або пошуку партнерів, які поділяють інтереси до сексуальних фетишів.

Відверте та неявне сексуальне домагання

Соцмережа заборонила на своїх теренах будь-які види домагань.

Відвертим сексуальним домаганням Facebook вважає, коли людина просить, шукає або пропонує:

- секс або сексуальних партнерів;

- секс-чати або бесіди;

- зображення оголеного тіла.

Неявні сексуальні домагання – згадка про статевий акт або інші "непристойності". До цього належать:

- непристойні заяви, як-от "сподіваюся добре провести час сьогодні вночі";

- лексика "сексуального характеру";

- використання сексуальних натяків, наприклад, згадки про сексуальні ролі, секс-позиції, еротичні фетиши, свої або чужі сексуальні вподобання, стан збудження, статевий акт чи інша сексуальна активність (як-от мастурбація), "загально сексуалізовані ділянки тіла" – груди, пах або сідниці та стан їхньої гігієни;

- контент, що може бути намальованим вручну, цифровим чи навіть реальним мистецтвом, і зображує "відверту сексуальну активність чи осіб у непристойних позах";

- вирази сексуального характеру.

У Facebook заборонено публічно використовувати лексику "відвертого сексуального характеру", що детально описує, а не просто називає, явища:

- стану сексуального жіночого або чоловічого сексуального збудження;

- статевого акту - проникнення, самозадоволення чи розігрування фетишистських сценарієв.

Чи зможуть люди писати еротичні повідомлення своїм партнерам? А заявляти про орієнтацію?

Люди, які використовують Facebook для влаштування побачень, висловили стурбованість тим, що нові правила можуть завадити цьому. Інші занепокоєні тим, що правила настільки загальні, що людям можуть взагалі заборонити говорити про сексуальність і сексуальну орієнтацію зокрема. З представником компанії на цю тему поговорило видання The Verge.

Як запевняють у компанії, користувачі зможуть вільно говорити про орієнтацію без остраху видалення їхнього повідомлення. Як приклад у Facebook порівняли повідомлення "Я гей", яке не порушує правила соцмережі, та "Я натурал. Шукаю дівчину, аби полизати. Телефонуйте", яке порушує.

Також там наголосили, що повідомлення можуть бути видалені, лише у разі скарги. Тож якщо спілкування на сексуальні теми відбувається за двостороннім бажанням, навряд на нього пролунають нарікання. Складніша ситуація зі спільнотами та групами на сексуальну тематику. Вони можуть успішно функціонувати, якщо усіх учасників все влаштовує, але якщо хтось вирішить "здаси" та поскаржитися – вони з великою ймовірністю будуть заблоковані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus