USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

США ввели санкції проти словацького олігарха, який замовив вбивство журналіста

10 Грудня 2019 20:02
Міністерство фінансів США запровадило санкції проти словацького бізнесмена Маріана Кочнера і шести компаній в рамках так званого «акту Магнітського».

Як повідомляє Європейська правда, відповідну заяву розміщено на сайті Мінфіну США.

Кочнер вважається замовником вбивства журналіста братиславського видання Aktuality.sk Яна Куцяка і його нареченої Мартіни Кушнірової, які були вбиті в лютому 2018 року.

«Маріан Кочнер визначений відповідальним за серйозні порушення прав людини або замішаний в них, або прямо чи опосередковано залучений в них. Кочнер погрожував Яну Куцяку, репортеру, який розслідував корупційні дії Кочнера. Згідно з повідомленнями, журналістські розслідування Куцяк абули зосереджені на діях Кочнера, який за допомогою складної серії фінансових операцій заробляв мільйони євро за рахунок шахрайських податкових декларацій зі Словаччини», – йдеться в повідомленні Мінфіну США.

До санаційного списку також внесені шість компанії, які належать або підконтрольні Кочнеру.

Нагадаємо, у жовтні прокурор Спеціальної прокуратури Словаччини передав до суду обвинувальний акт проти Кочнера та трьох інших осіб у справі про вбивство.

Причиною вбивства, стверджують прокурори, стала журналістська діяльність Куцяка. Вони заявляли, що контракт на вбивство коштував 70 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus