USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У крові українця, якого задушили в Польщі поліцейські, не знайшли наркотиків

27 Вересня 2021 08:15
Українця Дмитра Никифоренка побили і задушили у витверезнику поліцейські Вроцлава, які тепер стверджують, що той був неадекватним.

Про це повідомляє Gazeta Wyborcza, передає Україна кримінальна.

Польське видання з посиланням на свої джерела твердить, що результати токсикологічної експертизи не підтвердили вживання Никифоренком наркотичних речовин. Водночас офіційна інформація про це має з’явитися на наступному тижні після опрацювання остаточного рапорту про причини смерті українця.

Нагадаємо, 25-річний Дмитро Никифоренко помер 30 липня. Але інцидент набув публічності 18 серпня. Більше подробиць про цей випадок Gazeta Wyborcza опублікувала 2 вересня.

За даними газети, польські поліцейські забрали хлопця до витверезника з автобуса, у якому він заснув, коли повертався від друзів з вечірки. Водій автобуса викликав до пасажира медиків, які передали його поліцейським.

Поліцейські застосовували фізичне насилля: били українця і використовували сльозогінний газ. Записи показують, що чоловіки сиділи на хлопцеві й через це затриманий не міг дихати. Правоохоронці не припинили знущатися з українця навіть тоді, коли той вже не чинив опір.

Читати також: На обличчі і руках тонни гриму: нові подробиці смерті молодого українця в Польщі

Коли побачили, що хлопець без свідомості, то викликали медиків. Працівник витверезника почав робити потерпілому масаж серця, а в кімнату принесли спеціальний інгалятор. Однак, хлопець помер.

Прокуратура почала розслідувати цю справу за статтею «Вбивство з необережності». Хоча попередній висновок експерта, передає Gazeta Wyborcza, показав, що смерть була насильницькою.

Після загибелі Дмитра Никифоренка Вроцлавом прокотилися протести.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus