USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У приватних вишах Латвії заборонили навчання російською мовою

21 Червня 2018 21:51
У четвер Сейм Латвії прийняв в остаточному читанні поправки до закону про вузи, які передбачають заборону на навчання російською мовою в приватних вузах і коледжах.

Про це з посиланням на Delfi повідомляє Європейська Правда.

Міністерство освіти і науки країни пропонує дозволити вузам і коледжам, які реалізують програми навчання мовою, що не відповідає вимогам закону, продовжити їх реалізацію до закінчення терміну акредитації програм. Однак після 1 січня 2019 року прийом студентів на такі програми не буде дозволений.

Відповідно до чинного закону, іноземною мовою дозволяється здійснювати навчання за програмами, де це необхідно для досягнення цілей навчання (мовні і культурні програми).

Як пояснили агентству LETA в міністерстві, зміни, які регулюють вживання мов в приватних вузах, слідують за недавно затвердженими поправками до закону про освіту, які передбачають поступовий перехід на навчання тільки державною мовою в середній школі.

Дотепер закон про вузи регулював використання мов тільки в державних вузах.

Навчання у вузах, як і раніше, можна буде проводити однією з мов ЄС. У державних вузах Латвії навчання мовами ЄС можливе лише в окремих випадках - для іноземних студентів і за програмами, передбаченими договорами про міжнародне співробітництво. При цьому іноземні студенти обов'язково вивчають латиську мову, якщо навчання триває довше шести місяців.

Приблизно третина студентів приватних вузів Латвії навчалися в минулому році російською мовою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
скептик Показати IP 22 Червня 2018 18:13
РЕСПЕКТ !!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus