USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Сенцова проблеми з нирками і серцем, – Денісова

21 Червня 2018 20:35
В українського бранця Олег Сенцова, який 14 червня розпочав другий місяць голодування, проблеми із нирками та серцем. У політв'язня сталася криза і його примусово намагалися нагодувати.

Про це повідомила у Facebook українська омбудсвумен Людмила Денісова.

"Тільки-но поговорила із адвокатом Олега Сенцова. Сьогодні він таки зустрівся із Олегом в колонії. За його словами, Олег знаходиться зараз у медичній частині. В нього проблеми із нирками та серцем. Олег п'є 3,5 літри води на день, та ще ставлять щоденні крапельниці. Це ще додаткові 2 літри", – зазначила омбудсвумен.

Також Денісова повідомила, що у Олега Сенцова на 26-й день голодування сталася криза і його відвезли до лікарні за межами колонії.

"Хотіли примусово нагодувати, але Олег відмовився. Лікарі не наполягали через можливий розголос і попросили забрати його назад до колонії разом із апаратом для примусового годування. Зі слів адвоката, в будь-який момент криза може повторитися", – повідомила Денісова.

Українського режисера Олега Сенцова та активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова — до 20 років позбавлення волі. Разом з ними також затримали Геннадія Афанасьєва та Олексія Чирнія. Афанасьєва у 2016-му році обміняли, Чирній продовжує сидіти у колонії в Магадані.

Нещодавно Сенцов звернувся до країн «Великої сімки» зі сподіванням, що представники іноземних держав зможуть допомогти багатьом політв'язням. Сам він з кожним днем голодування помітно слабшає. Про це розповів режисер Аскольд Куров, який бачився із ув'язненим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
777 Показати IP 21 Червня 2018 20:46
у него проблемы с башкой в основном,была уже одна такая,теперь на нашей киче голодает.
АНАТОЛЬ Показати IP 21 Червня 2018 20:55
То само про Савченко казали. Тiпа голодуе, мае проблеии

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus