USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

У Стокгольмі офіційно вручили цьогорічні Нобелівські премії

11 Грудня 2019 01:17
У Стокгольмській філармонії пройшла церемонія вручення Нобелівських премій.

Про це повідомляється в офіційному Twitter-акаунті Нобелівської премії, передають «Українські Новини».

Король Швеції Карл XVI Густав вручив нагороди в галузі медицини, фізики, хімії, літератури і економіки. Дипломи та золоті медалі отримали 14 осіб.

Голова правління Нобелівського фонду Карл-Хенрік Хелдин, виступаючи на церемонії, наголосив, що прогрес можливий лише на основі фактів. За його словами, у сучасному світі відсутня повага до незаперечних доказів негативного впливу способу життя людства на клімат.

«Коли молоді люди встають і вимагають, щоб всі ми прислухалися до науки і діяли, вони заслуговують нашої підтримки», – додав Хелдин.

В цьому році Нобелівську премію з фізіології і медицини отримали Вільям Келін і Грегг Семенця з США, а також сер Пітер Реткліфф з Великобританії.

Лауреатами нагороди в галузі фізики стали канадець Джеймс Піблз, швейцарці Мішель Майор і Дідьє Кело.

Нобелівської премії з хімії удостоєні американець Джон Гудинаф, британець Стенлі Уіттінгем і японець Акіра Йосіно.

В цьому році були вручені відразу дві нагороди в галузі літератури – за 2018 і 2019 роки. В минулому році було прийнято рішення не вручати Нобелівську премію з літератури через скандал. У підсумку премію за 2018 рік отримала польська письменниця і поетеса Ольга Токарчук, а за 2019 рік – австрійський драматург Петер Хандке.

Нагороду Державного банку Швеції з економіки пам’яті Альфреда Нобеля отримали індійсько-американський дослідник Абхиджит Банерджі, француженка Естер Дюфло і американець Майкл Кремер.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus