USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Уряд Німеччини схвалив законопроект про визнання третьої статі

17 Серпня 2018 14:22
Тепер у Німеччині має стати можливим обирати «третю стать» в офіційних громадянських документах. Хто такі інтерсексуали, наскільки їх багато та чим вони відрізняються від трансгендерів?

Уряд Німеччини затвердив законопроект, який після ухвалення має додати можливість вибору «третьої статі» в офіційних документах. Як очікують, він має набути чинності закону вже до кінця цього року.

Законопроект пропонує дозволити інтерсексуалам реєструвати свою стать як «іншу», повідомляє Радіо Свобода з посиланням на німецьку медіакомпанію Deutsche Welle.

Все це – результат минулорічного рішення Конституційного суду Німеччини, який постановив, що чинне законодавство порушує індивідуальні права, а також антидискримінаційні закони країни.

Хто такі інтерсексуали?

Інтерсексуали – це люди, які народилися із певними фізичними або біологічними статевими особливостями (статева анатомія, репродуктивні органи, гормональні закономірності та/або хромосомні закономірності), які не підпадають під загальноприйняті визначення чоловічої або жіночої статі, пояснюють в ООН.

Вони можуть мати ознаки як жіночої, так і чоловічої статі, що може суттєво ускладнити належність до загальноприйнятої статі, чоловічої або жіночої.

Інтерсексуали при цьому відрізняються від трансгендерів. У біологічному сенсі трансгендери є або чоловіком, або жінкою, але їхня статева ідентичність не збігається з біологічною статтю чи відрізняється від традиційних моделей. А інтерсексуальність – це генетичне, анатомічне і гормональне змішання статей.

Від 2013 року у Німеччині дітям, які народжуються із характеристиками обох статей, можна було взагалі не вказувати статі в документах.

Але минулорічне рішення найвищого суду Німеччини має це змінити. Воно стосувалося справи інтерсексуала, який під час трирічної боротьби у суді надав генетичний аналіз, який показав, що він має одну хромосому Х, але не має другої статевої хромосоми.

Жінки зазвичай мають дві Х-хромосоми, а чоловіки – одну хромосому Х і одну Y.

Суд визнав, що в таких ситуаціях людина може обирати третю можливість, коли вказує стать.

Тепер, щоб пропозиція кабінету міністрів набула чинності, її має ухвалити парламент.

Міністр з питань сім’ї Франціска Ґіффай привітала рішення як «важливий крок на шляху визнання людей, чия стать не є ні чоловічою, ні жіночою».

Ґіффай також наголосила, що наступним кроком буде оновлення законодавства, яке стосуватиметься юридичного становища транссексуалів, включно із забороною вимоги медичних перевірок для визначення біологічної статі особи, повідомляє Агентство «Франс-прес».

Міністр юстиції Німеччини Катаріна Барлі також привітала законопроект, зазначивши, що «ніхто не може бути дискримінований через свою статеву належність», повідомляє Deutsche Welle. У її міністерстві також повідомили, що розроблятимуть й інші закони, які матимуть на меті позбавитися від усіх дискримінаційних норм.

Німеччина – не єдина країна, яка звернула увагу на питання третьої статі. Конституційний суд Австрії у червні також постановив, що влада повинна дозволяти громадянам в офіційних документах вказувати «третю стать».

Рішення ухвалили після позову від громадянина, який хотів позначити себе у документах як інтерсексуал.

У своєму рішенні австрійський суд посилався на норми Європейської конвенції з прав людини, яка гарантує повагу до приватного та сімейного життя, що також включає в себе захист статевої ідентичності.

За даними ООН, від 0,05 до 1,7 відсотків населення планети є інтерсексуалами. Приблизно така ж сама кількість людей має руде волосся або близнюка, зауважують в ООН. За іншими даними – таких людей навіть більше, адже особа може навіть не підозрювати про свою інтерсексуальність.

Лише в самій Німеччині живе від 80 до 120 тисяч осіб, які залічують себе до інтерсексуалів. Інколи інтерсексуальність легко визначається після народження, проте часто стає очевидною вже під час статевого дозрівання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
скептик Показати IP 17 Серпня 2018 14:44
Більш правильним визначенням для таких істот було б : "дефектний гуманоїд"
Анатоль_ Показати IP 17 Серпня 2018 15:53
Як нiмцi схвалили, то наше начальство також свалить, бо ж йдемо в Европу, браття!
Лучанин Показати IP 17 Серпня 2018 16:32
Ключова фраза: "адже особа може навіть не підозрювати про свою інтерсексуальність". Що ж то за така річ, що про неї навіть не підозрюють? А якщо її не помічають, то значить вона нічим і не заважає...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus