USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

В Ісландії вперше в історії більшість місць у парламенті отримали жінки

27 Вересня 2021 07:40
Ісландія стала першою країною в Європі, в парламенті якої жінок більше, ніж чоловіків.

Після обробки всіх протоколів, більшість депутатів нового ісландського парламенту – 33 (52%) – складуть жінки, передає Deutsche Welle.

Правляча в Ісландії ліво-права коаліція на парламентських виборах, що відбулися напередодні, зуміла відстояти свою більшість в альтингу.

Так, три партії, що входять до складу уряду країни, отримають не менше 37 з 63 місць в однопалатному парламенті

Найбільше – 16 мандатів, згідно з цими даними, дістанеться консервативній «Партії незалежності». Її лідер, міністр фінансів і колишній прем’єр-міністр Б’ярні Бенедиктссон сподівається знову очолити уряд, змінивши на цій посаді Катрін Якобсдоттір (на фото). Її «Рух лівих «зелених» (РЛЗ), схоже, отримає лише вісім мандатів – на три менше, ніж на виборах в 2017 році.

Третя учасниця нинішньої урядової коаліції, правоцентристська «Прогресивна партія», отримає в альтингу 13 місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
В. Показати IP 27 Вересня 2021 08:06
Скоро матриархат будет
Абв до В. Показати IP 27 Вересня 2021 11:15
І напевне це було б краще. Жінки прагматичніші, розумніші та і зрештою не мають такої невиправданої агресії, як чоловіки. жінки берегині сімейного добробуту , у них це в крові закладено, а не вбивати, воювати і тд.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus