USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Велика Британія посилює військову присутність в Арктиці для захисту від агресії Росії

18 Лютого 2019 10:07
Велика Битанія нарощуватиме військові сили в Арктиці для захисту північних флангів НАТО від можливого нападу з боку Росії.

Як повідомив міністр оборони Великої Британії Гевін Вільямсон, Сполучене Королівство вже має план на десять років щодо збільшення військової присутності в Арктиці, пише TheБабель з посиланням на The Telegraph.

У регіоні на патрулювання заступлять протичовнові літаки Boeing P-8 Poseidon Королівських ВПС. Також щорічно в Арктиці проходитимуть навчання британської морської піхоти.

Заходи британців, у першу чергу, спрямовані для протидії російським підводним човнам, які, за даними британської розвідки, все частіше з'являються у Атлантиці.

У Королівському флоті відзначають, що активність російських субмарин зросла у десять разів за десять років. Тільки за 2017 рік британські кораблі перехопили біля північних територіальних вод країни 33 російських човни і кораблі. У 2000-х роках у середньому перехоплювалася одна російська субмарина на рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus