USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Великобританія офіційно почала процес виходу з ЄС

29 Березня 2017 10:51
Прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей підписала документ, який дає офіційний старт виходу Сполученого Королівства з Європейського Союзу. Документ, має бути вручений президенту Європейської ради Дональду Туску сьогодні, 29 березня, повідомляє Радіо Свобода.

Посол Великобританії в ЄС Тім Барроу повідомив, що надходження листа очікується до полудня, що означатиме початок дії 50-ї статті Лісабонського договору ЄС з дворічного процесу «Брекзиту».

Лист надійде через дев’ять місяців після того, як виборці у Британії схвалили на референдумі вихід країни з ЄС, до якого Сполучене Королівство приєдналося в 1973 році.

У офісі Мей повідомили також про намір прем’єр-міністра виступити сьогодні перед парламентом щодо «розлучення» з ЄС.

«Це моя наполеглива рішучість домогтися правильного рішення для кожної людини в цій країні», – цитує кабінет прем’єра слова з майбутнього виступу Мей перед британськими законодавцями.

Напередодні підписання офіційного листа Мей мала телефонну розмову з президентом Європейської ради Дональдом Туском, президентом Європейської комісії Жан-Клодом Юнкером і канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

«Вони також домовилися про важливість вступу в переговори в конструктивному і позитивному дусі і забезпечення плавного і упорядкованого процесу виходу», – йдеться в заяві уряду.

Лідери ЄС заявили, що у них немає бажання карати Британію за те, що вона покидає блок, але зі зростанням настроїв проти ЄС в інших країнах-членах, вони також не хочуть, аби вихід здавався привабливим варіантом.

Протягом 48 годин після отримання листа від Мей Туск, як очікується, направить проект щодо принципів ведення переговорів іншим 27-ми країнам-членам. Потім посли ЄС зберуться, щоб їх обговорити.


Нагадаємо, що на референдумі у червні 2016 року 52 відсотки британців проголосували за вихід їхньої країни зі складу ЄС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всезнайко Показати IP 29 Березня 2017 12:38
Треба Великобританію терміново замінити на Україну...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus