USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Вісім вибухів на Шрі-Ланці: назвали підозрюваних у терактах

21 Квітня 2019 14:56
Серію з восьми вибухів у церквах та готелях Шрі-Ланки могли підготувати терористи-смертники радикального мусульманського об'єднання National Thowheeth Jama'ath (NTJ). Про це повідомляє видання AFP з посиланням на місцеві правоохоронні органи, інформує ТСН.

Десять днів тому, начальник поліції Шрі-Ланки Пуджут Джайасундара попереджав про те, що бойовики-смертники можуть планувати атаки на церкви. Таку інформацію йому надали від неназваної "іноземної розвідувальної служби".

Варто зазначити, що як мінімум два вибухи дійсно були здійснені терористами-смертниками. Влада країни скликала термінову нараду за участю командування армії, військово-повітряних сил і флоту.

NTJ - радикальна мусульманська група в Шрі-Ланці, яка минулого року стала відома у зв'язку з актом вандалізму щодо буддійських статуй. Однак раніше, організація не влаштовувала теракти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, під час святкування католицького Великодня у церквах та готелях Шрі-Ланки прогриміла серія скоординованих вибухів. Пізніше стало відомо, що жертвами вибухів стали майже 200 людей, ще 500 були поранені. Серед загиблих не менше 35 іноземців.

МЗС України повідомило, що українців серед жертв немає.

Також у країні ввели комендантську годину. Поліція і військові посилено патрулюють всю територію острова.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus