USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

ЄС хоче створити спеціальне військо для охорони зовнішніх кордонів

17 Лютого 2020 10:03
Європейський Союз планує створити спільний постійний корпус з охорони кордонів та берегової лінії. На думку віцепрезидента Єврокомісії Маргаритіса Шинаса, це допоможе зменшити тиск на так звані «прифронтові» держави ЄС.

Це питання винесуть на обговорення у четвер, 20 лютого, коли представники Євросоюзу зберуться, аби обговорити фінансову перспективу спілки на наступні 7 років. Про це Шинас розповів на Мюнхенській конференції, пише 24 канал.

«Враховуючи темпи міграції та безпекову ситуацію, нашим пріоритетом є мати постійний корпус для охорони європейських кордонів та берегової лінії. Такий корпус буде мати штат 10 тисяч службовців зі зброєю та власним обладнанням», – розповів Маргаритіс Шинас.

За його словами, такий крок допоможе «федералізувати» підхід до охорони зовнішніх кордонів. Крім того, Шинас підкреслив, що рішення вже ухвалене, а питання стоїть лише за виділенням грошей на втілення ідеї.

«Зараз виникає дивна ситуація, коли деякі уряди хочуть, щоб ми краще організували кордони, але не поспішають платити за це. Це неправильний підхід. Якщо ми хочемо мати відповідну охорону кордонів, то повинні отримати достатньо грошей, щоб це відбулося», – наголосив віцепрезидент Єврокомісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus