USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

ЄС не досяг жодного прогресу у розподілі біженців, - Меркель

23 Червня 2017 21:05
Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що на саміті Євросоюзу не вдалося досягти прогресу в розподілі біженців серед членів за квотним принципом.

Зокрема, про це вона сказала на спільній прес-конференції з президентом Франції Еммануелем Макроном.

"На жаль, жодного прогресу в розподілі біженців немає. Ми повинні продовжувати обговорювати це питання", - цитує Меркель Європейська правда.

У свою чергу, Макрон заявив, що прийом біженців - це обов'язок всіх без винятку країн ЄС.

"Ми вирішили прискорити процедури розгляду клопотань про надання притулку. Я попросив уряд працювати в напрямку реформи системи надання притулку. У Франції ця система працює погано", - сказав він.

У 2015 році країни ЄС досягли угоди щодо розселення біженців, які вже потрапили на терени союзу: зокрема, вводилися спеціальні квоти на прийом мігрантів, які залежали від соціально-економічних показників кожної окремо взятої країни. Східноєвропейські держави виступили проти такої ініціативи Брюсселя.

13 червня Єврокомісія оголосила про початок процедури притягнення до відповідальності Угорщини, Польщі і Чехії у зв'язку з порушенням законодавства ЄС з прийому біженців.

Зокрема, в ЄК заявили, що не дивлячись на регулярні заклики приймати біженців, розміщених в Італії і Греції, Чеська Республіка, Угорщина та Польща ігнорують свої юридичні зобов'язання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus