USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ЄС опублікував рішення про безвіз для України

22 Травня 2017 12:27
Офіційний журнал Європейського союзу в понеділок, 22 травня, оприлюднив рішення про скасування візових вимог для громадян України.

Про це повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Зміни до переліку країн, громадяни яких мають право безвізового в’їзду до ЄС на період до 90 днів, опубліковані в окремому випуску Офіційного журналу – попри те, що в понеділок це видання за графіком не мало виходити.

Відповідно до нього, безвізові поїздки громадян України до ЄС мають розпочатися за 20 днів після офіційної публікації.

Це означає, що в ніч на 11 червня громадяни України з біометричними паспортами отримають право на безвізовий в’їзд до країн ЄС та членів Шенгенської зони за межами Євросоюзу.

ЧИТАЙТЕ ЩЕ: ЯК ПРАЦЮВАТИМЕ НА ПРАКТИЦІ БЕЗВІЗ ДЛЯ УКРАЇНЦІВ. РОЗ'ЯСНЕННЯ

Нагадаємо, Європарламент ухвалив рішення про приєднання України до безвізового режиму ще 6 квітня, а Рада міністрів Євросоюзу, своєю чергою, затвердила безвіз для України 11 травня. У середу, 17 травня, в Європарламенті пройшла церемонія підписання законодавчого акту, який запроваджує безвізовий режим для українців. Передбачено, що безвіз набуде чинності з 11 червня.

Із цієї нагоди журналісти ІА Волинські Новини розпитало лучан, як вони оцінюють перспективи запровадження безвізового режиму для України і чи знають, що потрібно, аби без проблем перетнути кордон при "безвізі".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus