USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

ЄС продовжить на півроку антиросійські санкції, – ЗМІ

12 Грудня 2018 19:19
Європейська рада на саміті 13 – 14 грудня в Брюсселі вкотре продовжить санкції проти Росії через конфлікт з Україною. Про це заявив у середу, 12 грудня, в Брюсселі високопоставлений європейський чиновник на умовах анонімності, повідомляє Інтерфакс.

«Що стосується Азовського моря, ключовим сигналом саміту для Росії буде рішення про продовження санкцій на додаткові шість місяців», – сказав він у відповідь на питання, яким буде послання, яке лідери ЄС мають намір направити Москві у зв’язку із загостренням у басейні Азовського моря.

«Я думаю, це потужний сигнал. Щодо Азовського моря, я вважаю, ми прийдемо до письмових висновків. Але письмові висновки, над якими ми ще працюємо, відображають дискусію між міністрами закордонних справ на засіданні Ради у закордонних справах минулого понеділка», – додав співрозмовник ЗМІ.

Відзначимо, Європейська рада на саміті заслухає канцлера Німеччини Ангелу Меркель і президента Франції Еммануеля Макрона з питання виконання мінських угод для подальшого розгляду питання про продовження санкцій проти РФ.

Раніше канцлер Ангела Меркель заявила, що на майбутньому саміті лідерів Євросоюзу Німеччина підтримає посилення санкцій ЄС проти Росії.

Як повідомлялося, 13 вересня суд відмовився анулювати санкцій ЄС проти російських Сбербанку, ВТБ та Внешэкономбанку, Проминвестбанку та турецького DenizBan. Останній є «дочкою» Сбербанку. Під санкції потрапили компанії «Газпром нефть» та «Роснефть».

У 2014 року ЄС запровадив проти РФ економічні санкції, спрямовані на конкретні сектори економіки. У березні 2015 року лідери ЄС вирішили пов’язати ці санкції до виконання Мінських домовленостей. Після цього ЄС неодноразово продовжував чинність цих санкцій на півроку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus