USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Європарламент вимагає закрити порти для суден Росії

12 Грудня 2018 21:35
Європейський парламент у середу, 12 грудня, схвалив резолюцію, що закликає до посилення санкцій ЄС проти Росії, якщо українські військовослужбовці, захоплені в Чорному морі, не будуть звільнені.

Відзначається, що 433 європарламентарії проголосували «за», 105 – «проти», утрималися 30 депутатів, пише Європейська правда.

Європарламентарії вимагають негайного і безумовного звільнення українських кораблів і моряків, які повинні отримати статус військовополонених.

«Ми закликаємо ЄС і держави-члени ввести цілеспрямовані санкції в разі, якщо 24 українських військовослужбовці не будуть звільнені і в разі подальшої військової ескалації», – йдеться в резолюції.

Поправка також містить заклик до ОБСЄ розширити мандат Спеціальної моніторингової місії в Україні на регіон Азовського моря.

«Європарламент закликає країни-члени закрити доступ до портів ЄС для російських суден, що прибувають з Азовського моря, поки Росія не відновить вільну навігацію через Керченську протоку і в Азовському морі», – йдеться в документі.

Раніше Європарламент закликав ввести нові санкції проти Росії. Також ЗМІ повідомляли, що Європейська Рада на саміті 13-14 грудня в Брюсселі продовжить санкції проти Росії на шість місяців.

Як повідомлялося, прикордонні кораблі Російської Федерації 23 листопада вчинили агресивні дії проти українських кораблів, що здійснювали плановий перехід з порту Одеса до порту Маріуполь. Російські військові обстріляли і захопили три українські кораблі у Керченській протоці та 24 моряків. Верховна Рада України 26 листопада ухвалила закон, яким затвердила указ Президента України про введення воєнного стану на 30 днів в 10 областях у зв'язку з агресією Росії.

Росія називає дії України в районі Керченської протоки «провокаційними». МЗС РФ вручило ноту протесту тимчасовому повіреному в справах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Грудня 2018 23:34
Майбутне нашоі незалежності, ми вже давно залежні від Европи і США, дякуючи ім зараз гинуть наші хлопці! Тількі люди думають про легке европейське життя!
Я Показати IP 13 Грудня 2018 02:48
в Європарламенті 433 - малахольні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus